Tăriceanu, despre alegerile anticipate: Toată administraţia din România va fi blocată timp de patru luni

Tăriceanu, despre alegerile anticipate: Toată administraţia din România va fi blocată timp de patru luni

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că "forţarea" declanşării alegerilor anticipate, prin asumarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi, ar duce la blocarea administraţiei publice şi locale din România timp de patru luni.

Tăriceanu a reiterat, în cadrul unei intervenţii telefonice la TVR, că în opinia ALDE se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forţarea alegerilor anticipate.

"Miza mare este încercarea de organizare a alegerile anticipate şi nu numai încercarea, ci forţarea organizării alegerilor anticipate, lucru pe care eu îl estimez că nu prezintă decât un simplu interes politic de câştig electoral pentru PNL, dar în rest stabilitatea ţării este afectată. Nu suntem într-o criză politică ce ar justifica demararea unui proces de alegeri anticipate. Pentru economie e foarte prost. Nu în ultimul rând, toată administraţia din România, publică şi locală, va fi blocată timp de patru luni. Nimeni nu va mai lucra nimic. Serviciile pentru cetăţeni vor funcţiona prost, pentru toţi contribuabilii, fie că vorbim de persoane, fie de companii, pentru că toţi funcţionarii vor sta să se gândească cine vine la putere, ce se întâmplă în urma schimbării de putere, ce miniştri noi vin, ce directori şi aşa mai departe şi nimeni nu va mai lucra", a susţinut liderul ALDE.

Acesta a adăugat că iniţiativa PNL s-ar putea întoarce împotriva liberalilor.

"Eu cred că actuala formulă de guvernare, primul-ministru, partidul pe care îl conduce vor avea o dificultate majoră în a explica în mod coerent de ce fac alegeri anticipate. (...) S-ar putea ca toată această chestiune să se întoarcă împotriva PNL, care să deconteze politic această mişcare riscantă", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /