Tăriceanu: E foarte posibil să sesizăm CCR pentru refuzul procurorilor-șefi de a veni la Comisia de anchetă

Tăriceanu: E foarte posibil să sesizăm CCR pentru refuzul procurorilor-șefi de a veni la Comisia de anchetă

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că "este foarte posibil" ca, alături de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să sesizeze CCR pentru refuzul procurorului-șef al Parchetului General și al procurorului-șef de la DNA de a se prezenta în fața Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009.

 "Am discutat și cu omologul meu de la Camera Deputaților, cu dl președinte Dragnea, și este foarte posibil ca săptămâna viitoare, împreună, dar separat — adică acțiunea va fi simultană, să spunem — vom sesiza din nou CCR pentru o chestiune foarte simplă, și anume, refuzul procurorului-șef al Parchetului General și al procurorului-șef de la DNA de a se prezenta în fața comisiei de anchetă parlamentară", a spus Tăriceanu, joi seara, la Antena 3.

Potrivit președintelui Senatului, Comisia de anchetă a Parlamentului dorea să afle informații despre activitățile extraprofesionale ale unor procurori, și nu despre dosarele pe care le instrumentează.

"Comisia de anchetă parlamentară nu făcea anchetă în legătură cu dosarele pe care le instrumentau procurorii, în legătură cu alegerile sau altceva. Noi vroiam să aflăm, să avem informații (...) despre ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor din 2009, care nu țin de activitatea lor profesională, era o activitate extraprofesională, (despre — n.r.) aceste întâlniri contra naturii, ce discutau cu șefii serviciilor secrete de la vremea respectivă, cu oamenii politici, pentru că în mod normal trebuie să existe o separare a puterilor în stat, nu aveau ce să stea la aceeași masă. (...) Noi am constatat această atitudine de dispreț și de refuz de a veni și a depune mărturie în fața Comisiei parlamentare, care denotă o aroganță tipică de procurorii atotputernici din regimul comunist", a mai spus Tăriceanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!