Tăriceanu: Înverşunarea doamnei Birchall împotriva Secţiei speciale e ''naturală'' sau e inclusă pe respectiva ''to do list''?

Tăriceanu: Înverşunarea doamnei Birchall împotriva Secţiei speciale e ''naturală'' sau e inclusă pe respectiva ''to do list''?

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat miercuri atitudinea ministrului Justiţiei, Ana Birchall, în cadrul unei şedinţe a CSM, respectiv faţă de faptul că "nu a putut confirma sau infirma primirea unei liste cu sarcini trasate de către reprezentantul unui stat partener".

"Un eveniment produs ieri, în şedinţa CSM, ar merita, cred eu, mult mai multă atenţie, pentru că este de o gravitate extremă şi pune sub semnul întrebării însăşi suveranitatea României. Mă refer la faptul că ministrul Justiţiei, Ana Birchall, nu a putut confirma sau infirma primirea unei liste cu sarcini trasate de către reprezentantul unui stat partener, aşa zisa "foaie de parcurs" de care s-a vorbit chiar oficial. Ana Birchall, care se visează, probabil, o Ana Ipătescu a revoluţiei în Justiţie, a primit o întrebare simplă din partea conducerii CSM: "Există o foaie de parcurs agreată de dumneavoastră pe statul de drept din România?". Răspunsurile ei alambicate de fapt au conturat un răspuns pozitiv", a afirmat Tăriceanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, România are nevoie de experienţa, de consilierea şi de sprijinul unor parteneri externi, dar "de aici până la a primi ordine în formă scrisă, cum a primit doamna Birchall, e cale lungă, totuşi".

"O cale pe parcursul căreia observăm că s-a abandonat în bună măsură salvarea aparenţelor de egalitate în parteneriate în favoarea ideii de vasalitate făţişă. Şi de aici, alte semne de întrebare: înverşunarea doamnei Birchall împotriva Secţiei speciale este "naturală" sau e inclusă pe respectiva "to do list"? Aşa cum am mai punctat şi cu alte ocazii, e greu de înţeles de ce această secţie era bună când se regăsea la DNA, dar acum, când e independentă, nu mai e bună? Pe cine deranjează cu adevărat această secţie? Cumva pe cei care şi-au făcut un mod de lucru din şantajarea magistraţilor? Doamna Birchall trebuie să ofere urgent explicaţii publice legate de sursa deciziilor sale, pentru că românii au dreptul să ştie dacă mai sunt, încă, o naţiune liberă şi suverană, ori au ajuns să fie guvernaţi de norme impuse din străinătate, peste capul lor", a adăugat Tăriceanu.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, marţi, că există două concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru din cadrul MJ privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care nu susţin funcţionarea SIIJ în actuala formă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…