Tăriceanu: Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul "statului paralel"

Tăriceanu: Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul "statului paralel"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a afirmat marţi că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis "să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât în acest fel speră că va obţine un al doilea mandat".

"Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât speră că în acest fel va obţine al doilea mandat, probabil aşa cum l-a obţinut şi pe primul. Chiar şi aşa fiind lucrurile, nu cred că va mai avea argumente să respingă Legile Justiţiei, mai ales în faţa noilor abuzuri care sunt aduse în atenţia opiniei publice în fiecare zi, de care luăm cunoştinţă cu toţii. În plus, mai am speranţa că oameni oneşti din magistratură, care cred că formează majoritatea corpului magistraţilor, vor folosi Legile Justiţiei pentru reforma Justiţiei. Şi reacţiile pe care le-am primit din interiorul corpului magistraţilor sunt foarte favorabile, pentru că ei consideră că, în acest fel, judecătorii îşi vor putea recâştiga independenţa şi nu vor mai trebui să fie supuşi presiunilor de tot felul în care au funcţionat până acum", a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Legile Justiţiei reprezintă "un prim pas important care urmăreşte să rupă această legătură bolnavă între statul paralel şi Justiţie". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …