Tăriceanu: Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul "statului paralel"

Tăriceanu: Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul "statului paralel"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a afirmat marţi că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis "să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât în acest fel speră că va obţine un al doilea mandat".

"Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât speră că în acest fel va obţine al doilea mandat, probabil aşa cum l-a obţinut şi pe primul. Chiar şi aşa fiind lucrurile, nu cred că va mai avea argumente să respingă Legile Justiţiei, mai ales în faţa noilor abuzuri care sunt aduse în atenţia opiniei publice în fiecare zi, de care luăm cunoştinţă cu toţii. În plus, mai am speranţa că oameni oneşti din magistratură, care cred că formează majoritatea corpului magistraţilor, vor folosi Legile Justiţiei pentru reforma Justiţiei. Şi reacţiile pe care le-am primit din interiorul corpului magistraţilor sunt foarte favorabile, pentru că ei consideră că, în acest fel, judecătorii îşi vor putea recâştiga independenţa şi nu vor mai trebui să fie supuşi presiunilor de tot felul în care au funcţionat până acum", a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Legile Justiţiei reprezintă "un prim pas important care urmăreşte să rupă această legătură bolnavă între statul paralel şi Justiţie". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria