Tăriceanu: Referendumul este o armă foarte periculoasă

Tăriceanu: Referendumul este o armă foarte periculoasă

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi.

"Să știți că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi. Inclusiv în România: în perioada lui Ceaușescu, în perioada lui Carol al II-lea, în perioada lui Antonescu. Ei bine, această armă nu știu dacă înțelegeți că este extrem de periculoasă. De ce? Haideți să ne imaginăm în toate țările din Europa un referendum pe problema... să spunem a pedepsei cu moartea. Să știți că probabil în majoritatea țărilor referendumul ar fi afirmativ. Imaginați-vă un referendum legat de castrarea chimică a pedofililor și a celor care sunt violatori. La fel. Sunt niște lucruri care trebuie să ne pună niște semne de întrebare. Un instrument atât de politic... Știți că în Germania nu este prevăzut instrumentul referendumului. Germania care a făcut experiența nazistă, după ce a făcut noua Constituție, a evitat să pună acest instrument la îndemâna politicienilor. Pentru că ce fac președinții? Președinții vor să sară peste vot, peste Parlament, peste partide, peste instituții și se consultă cu cine? Cu poporul", a spus Tăriceanu marți seară, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...