Taximetriști ilegali, condamnați definitiv la pedepse cuprinse între un an și 18 ani de închisoare

Taximetriști ilegali, condamnați definitiv la pedepse cuprinse între un an și 18 ani de închisoare

Magistrații Curții de Apel București (CAB) au decis condamnarea definitivă a 16 persoane ce desfășurau activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă - Otopeni la pedepse cuprinse între un an cu suspendare și 18 ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune, tâlhărie, lipsire de libertate și furt.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 transmis joi AGERPRES, care citează minuta deciziei pronunțate de judecătorii CAB, Titi Viorel Popa urmează să execute o condamnare de 18 ani de închisoare, Alexandru Florea — 14 ani, Ilie Silviu Preda — 10 ani, Ionuț Stanică — 9 ani, Constantin Levius Celea — 11 ani, Alexandru Valentin Petcu — 8 ani, Paul Lucian Tudorancea — 10 ani, Mihai Nistor — 12 ani, Florin Stănescu — 4 ani, Dănuț Ion Ionescu — 9 ani de închisoare.

De asemenea, în același dosar au fost condamnați și Mihail Enuș la 8 ani și 8 luni închisoare, Traian Nicolae — la 7 ani, Dănuț Gabriel Ionescu — la 8 ani, Costel Vasile — la 2 ani și Dan Ștefan — la 1 ani și 2 luni de închisoare cu executare. În schimb, Dănuț Nica a primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada 2 noiembrie 2012 — 14 octombrie 2013, inculpații au desfășurat activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă — Otopeni. Aceștia se deplasau, aproape zilnic, în zona aeroportului, unde unii dintre aceștia racolau pasagerii sosiți la aeroport, pasageri pe care îi predau celorlalți participanți la săvârșirea infracțiunilor, în vederea transportării către București sau alte orașe din provincie.

Astfel, sursa citată arată că, deși inițial serviciile oferite se prezentau ca fiind de taximetrie sau de transfer către autogări în condiții legale, ulterior, când clientul trebuia să plătească, i se prezenta o altă situație, respectiv faptul că acestea sunt firme private de "rent a car" ori firme private de transfer ce au ca prețuri — 35 lei/km, 7 lei/km sau 500 lei /transfer.

"În anumite situații, inculpații au apelat la exercitarea de violențe (prin amenințări sau constrângere) asupra clienților în vederea achitării sumelor solicitate, existând autoturisme din care pasagerul din spate nu putea coborî, întrucât portierele erau blocate de către șofer și acesta refuza să le deschidă, dacă pasagerii nu erau de acord cu plata sumei solicitate", se mai arată în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

2 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!

3 „L-a încuiat pe Rafila” / Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID

4 Judecați voi / A manipulat Recorder? Manipulează omul PNL?

5 Corupție generalizată! / DNA tocmai a reținut un șobolan din Caraș Severin! Oameni buni, România trebuie să iasă…