Taximetriști ilegali, condamnați definitiv la pedepse cuprinse între un an și 18 ani de închisoare

Magistrații Curții de Apel București (CAB) au decis condamnarea definitivă a 16 persoane ce desfășurau activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă - Otopeni la pedepse cuprinse între un an cu suspendare și 18 ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune, tâlhărie, lipsire de libertate și furt.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 transmis joi AGERPRES, care citează minuta deciziei pronunțate de judecătorii CAB, Titi Viorel Popa urmează să execute o condamnare de 18 ani de închisoare, Alexandru Florea — 14 ani, Ilie Silviu Preda — 10 ani, Ionuț Stanică — 9 ani, Constantin Levius Celea — 11 ani, Alexandru Valentin Petcu — 8 ani, Paul Lucian Tudorancea — 10 ani, Mihai Nistor — 12 ani, Florin Stănescu — 4 ani, Dănuț Ion Ionescu — 9 ani de închisoare.

De asemenea, în același dosar au fost condamnați și Mihail Enuș la 8 ani și 8 luni închisoare, Traian Nicolae — la 7 ani, Dănuț Gabriel Ionescu — la 8 ani, Costel Vasile — la 2 ani și Dan Ștefan — la 1 ani și 2 luni de închisoare cu executare. În schimb, Dănuț Nica a primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada 2 noiembrie 2012 — 14 octombrie 2013, inculpații au desfășurat activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă — Otopeni. Aceștia se deplasau, aproape zilnic, în zona aeroportului, unde unii dintre aceștia racolau pasagerii sosiți la aeroport, pasageri pe care îi predau celorlalți participanți la săvârșirea infracțiunilor, în vederea transportării către București sau alte orașe din provincie.

Astfel, sursa citată arată că, deși inițial serviciile oferite se prezentau ca fiind de taximetrie sau de transfer către autogări în condiții legale, ulterior, când clientul trebuia să plătească, i se prezenta o altă situație, respectiv faptul că acestea sunt firme private de "rent a car" ori firme private de transfer ce au ca prețuri — 35 lei/km, 7 lei/km sau 500 lei /transfer.

"În anumite situații, inculpații au apelat la exercitarea de violențe (prin amenințări sau constrângere) asupra clienților în vederea achitării sumelor solicitate, existând autoturisme din care pasagerul din spate nu putea coborî, întrucât portierele erau blocate de către șofer și acesta refuza să le deschidă, dacă pasagerii nu erau de acord cu plata sumei solicitate", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan