Teama de coronavirus nu a ţinut mulţimile de tineri departe de un techno party în Republica Cehă

Teama de coronavirus nu a ţinut mulţimile de tineri departe de un techno party în Republica Cehă

Aproape o mie de tineri s-au adunat duminică la un techno party în aer liber în Republica Cehă, încheind cele trei zile cât s-a desfăşurat acesta în pofida restricţiilor antiepidemice, dar autorităţile au ales să permită desfăşurarea evenimentului pentru a evita posibile incidente, relatează agenţia DPA.

Acesta are loc la numai câteva zile după ce peste 100 de noi cazuri de COVID-19 au fost descoperite în legătură cu participarea la un alt party, desfăşurat într-un club de noapte din capitala Praga.

Sâmbătă, circa 2.000 de persoane au fost prezente la techno party-ul desfăşurat pe un teren la circa 60 de kilometri sud de Praga, unii dintre participanţi venind din ţările vecine, printre care Austria şi Germania.



Autorităţile cehe au permis organizarea evenimentului pentru a evita repetarea situaţiei din 2005, când poliţia a intervenit pentru oprirea unui techno party neautorizat şi în urma incidentelor zeci de persoane au fost rănite. ''Nimeni nu vrea un al doilea CzechTek'', a declarat ministrul de interne Jan Hamacek, referindu-se la incidentele de atunci. Acum poliţia a ales în schimb să monitorizeze evenimentul şi să controleze participanţii, patru dintre ei fiind arestaţi pentru consum de droguri.



Republica Cehă este una dintre ţările care au reuşit cel mai bine să controleze epidemia de COVID-19 în primăvară, prin restricţii severe. Frontierele au fost atunci închise atât pentru străinii doreau să intre în ţară, cât şi pentru cetăţenii cehi care ar fi dorit să plece în străinătate, s-a instituit carantina obligatorie pentru toţi cetăţenii cehi reveniţi în ţară, a fost sistat complet transportul aerian, s-au interzis deplasările neesenţiale, au fost închise şcolile, barurile, teatrele, cinematografele şi celelalte locuri unde se poate aduna multă lume, iar masca a devenit obligatorie pentru orice ieşire din casă.

Aceste restricţii au fost între timp ridicate, dar în ultimele zile s-a înregistrat o creştere a cazurilor de COVID-19 în această ţară cu circa 10,7 milioane de locuitori. Numărul noilor cazuri raportate sâmbătă este de 131, faţă de 281 vineri. Totalul cazurilor de COVID-19 confirmate de la începutul epidemiei a ajuns la 15.212, dintre care 369 de decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...