Tendințele sectorului de jocuri de noroc în anul 2022

Tendințele sectorului de jocuri de noroc în anul 2022

Anul 2022 se anunță a fi unul prosper pentru industria jocurilor de noroc online, un segment care a crescut constant în ultima perioadă și a atras un număr mare de jucători noi. Creșterea se explică, în primul rând, prin accesibilitate. Nu mai este nevoie să depui vreun efort (cum ar fi să te deplasezi la cazinou) pentru a avea posibilitatea să te distrezi la ruletă sau la sloturi. Totul este la un singur click distanță.

Apariția agențiilor de pariuri și cazinourilor online a reprezentat cel mai important impuls pentru dezvoltarea gamblingului. Treptat, mulți dintre jucători au descoperit avantajele de a se relaxa pe Internet și „s-au mutat” acolo. Tendința a fost accelerată considerabil de izbucnirea pandemiei, când cei care mai jucau offline s-au lovit de lacătele de pe porțile agențiilor și cazinourilor stradale, fiind nevoiți să se reorienteze.

Este posibil ca în 2022 să nu mai fie problema restricțiilor severe, dar specialiștii se așteptă ca segmentul de jocuri de noroc online să își continue ascensiunea, datorită capacității de a-și îmbunătăți în permanență serviciile. Cu alte cuvinte, de a crea o experiență de joc apropiată de perfecțiune.

Iată care sunt principalele tendințe ale jocurilor de noroc în noul an, cu capitolele la care se așteaptă îmbunătățirile cele mai notabile:

Experiențe la 360 de grade

Tot mai multe cazinouri online vor implementa tehnologiile de realitatea virtuală (VR), în contextul în care aceste dispozitive nu mai reprezintă un lux pentru omul de rând. Prin VR, chiar dacă nu părăsește propriul living, jucătorul poate ajunge cu mintea într-un cazinou real aproape palpabil, înconjurat de alți jucători, de mese de joc și de crupieri. Diferența dintre lumea digitală și cea fizică va fi aproape imperceptibilă, întrucât clientul cazinoului virtual va putea interacționa cu cei din jur, va vedea luminile și va auzi sunetele caracteristice unul asemenea stabiliment în sistem surround.

Cazinouri live cu tot mai multe mese

Până la perfecționarea experienței VR, care este planificată pe termen mediu și lung, miza se pune pe cazinourile live. Clientul poate urmări pe ecran dealerul care face jocurile și poate interacționa cu acesta și cu ceilalți participanți la joc prin intermediul chat-ului sau al sistemului audio-video. Cazinourile care au un număr mic de mese în acest moment și vor diversifica cu siguranță oferta. Cele care au deja peste 40 de mese live vor pune accent pe calitatea serviciilor și pe promoții destinate acestei secțiuni. Unul dintre cazinourile din cea de-a doua categorie este acesta: https://frankcasino.ro/ro.

Un nou gadget intră în scenă

Dispozitivele de pe care au fost accesate jocurile online au fost tot mai mici ca dimensiuni și tot mai ușor de manevrat. Astfel, după PC au urmat laptopul, tableta și telefonul. În ultimul an, peste 70% dintre jucători au accesat cazinourile online exclusiv de pe telefonul mobil, chiar dacă erau acasă și aveau și un laptop sau un PC la îndemână.  O urmare logică în evoluția dispozitivelor folosite de gambleri este folosirea pe scară tot mai largă a smartwatch-ului. Jucătorul nici măcar nu va mai fi nevoit să scoată mobilul din buzunar. Întoarce mâna și joacă. Acum zece ani, o asemenea scenă ar fi fost considerată demnă de un film SF.

Vor fi „cucerite” noi piețe

La acest capitol vor exista două direcții de dezvoltare. Prima privește industria globală, în sensul că jocurile de noroc vor fi reglementate în țări în care nu sunt legale în prezent. Tot mai multe guverne vor realiza că cetățenii apelează oricum la această formă de divertisment și că se pierd bani importanți prin netaxarea ei. A doua direcție este cea urmată de fiecare agenție în parte. Operatorii de top au în plan extinderea pe noi piețe în anul 2022. Foarte probabil, și pe piața românească vor intra noi operatori, așa cum în 2021 au obținut licenția ONJN cazinouri care au devenit populare în timp record.

Se vor diversifica și metodele de plată. În paralel, vor fi perfecționate sistemele de securitate cibernetică, pentru siguranța tranzacțiilor, și se va pune un accent și mai mare pe responsabilitatea socială a operatorilor, prin campanii și acțiuni concrete pentru diminuarea riscului dependenței de jocuri de noroc. În rezumat, mediul online va fi și mai sigur, oferind experiențe de joc tot mai complexe.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro