Tenis - Fed Cup: Rusia - România 2-1, după victoria Ekaterinei Alexandrova în faţa Anei Bogdan

Tenis - Fed Cup: Rusia - România 2-1, după victoria Ekaterinei Alexandrova în faţa Anei Bogdan

Echipa României este condusă de Rusia cu 2-1 în play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, după ce Ekaterina Alexandrova a învins-o pe Ana Bogdan cu 7-5, 3-6, 7-5, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Alexandrova (locul 28 WTA) a trecut de Ana Bogdan (90 WTA) după două ore şi 25 de minute, la capătul unui meci în care românca a avut o prestaţie foarte bună.

Primul set a fost echilibrat până la 5-5, când rusoaica a făcut un break, pe fondul unor greşeli comise de Bogdan, câştigând cu 7-5.

Ana Bogdan a fost mult mai decisă în actul secund, pe care l-a dominat, desprinzându-se la 3-3 şi impunându-se cu 6-3.

Şi decisivul a fost echilibrat, s-a mers cap la cap până la 5-5, românca a ratat o şansă bună, dar Alexandrova a reuşit să îşi facă serviciul (6-5), iar Ana Bogdan a cedat presiunii, pierzând ultimul ghem la zero.

Alexandrova a avut 10 aşi, iar Ana Bogdan 4, rusoaica a făcut 4 duble greşeli, iar românca 3. Ana Bogdan a fost mai bună pe mingea a doua (procentaj 59%-50%), la prima a fost egalitate (73%), românca încheind cu mai multe puncte la total, 97-95. Ana a fructificat doar 2 mingi de break din 6, iar Alexandrova a avut 3/4. Alexandrova a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 10-9, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 61-39.

Alexandrova a învins-o pentru a treia oară pe româncă, rusoaica ieşind învingătoare în 2017, în calificări la Toronto, cu 6-1, 6-2, şi anul trecut la Limoges (ITF, 25.000 dolari), cu 6-4, 6-2, în sferturi.

În ultimul meci de simplu se vor afla faţă în faţă Elena Gabriela Ruse (166 WTA) şi Veronika Kudermetova (38 WTA). Meciul de dublu va opune perechile Irina Bara (98 WTA la dublu)/Raluca Olaru (47 WTA la dublu) - Ana Blinkova (63 WTA la dublu)/Ana Kalinskaia (95 WTA la dublu).

Vineri, Ana Bogdan a învins-o pe Veronika Kudermetova cu 6-3, 6-7 (5), 6-1 , după ce Elena Gabriela Ruse (166 WTA) a fost întrecută cu scorul de 6-1, 6-4 de Ekaterina Alexandrova (locul 28 WTA).

Echipa naţională de tenis a României întâlneşte în zilele de 7 şi 8 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecţionata Rusiei în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul contează pentru calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu fac parte jucătoarele de tenis Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA).

Jucătoarele Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”