Tenis: Ana Bogdan a eliminat favorita numărul 1 și s-a calificat în semifinale la BRD Bucharest Open

Tenis: Ana Bogdan a eliminat favorita numărul 1 și s-a calificat în semifinale la BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (108 WTA) s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open după ce a eliminat în sferturile de finală favorita numărul 1, Anastasija Sevastova (Letonia), pe care a învins-o în două seturi, 6-1, 6-3.

Ana Bogdan a început foarte bine partida, profitând la maximum de numeroasele greșeli neforțate ale numărul 17 mondial. Ea i-a cedat în setul 1 doar un ghem adversarei, iar în cel de-al doilea părea că lucrurile se îndreaptă în aceeași direcție când a preluat conducerea cu 3-0. Letona a reușit un break și a echilibrat puțin disputa, reducând din diferență, însă jucătoarea română și-a păstrat ritmul și după doar o oră de joc a beneficiat de două mingi de meci. Ea profitat de prima și s-a impus cu 6-3 în setul secund.

În vârstă de 24 de ani, jucătoarea română nu a făcut nicio dublă greșeală, reușind doi ași. De partea cealaltă, Sevastova a făcut 2 duble greșeli, realizând doi ași.

Bogdan devine a doua jucătoare română în semifinalele turneului, după Irina Begu, cea care a trecut, tot vineri, în sferturile de finală de Pauline Parmentier (Franța) cu 7-5, 6-0.

Numărul 108 WTA și-a adjudecat 11.300 de dolari și 110 puncte, urmând să întâlnească în semifinale învingătoarea din partida programată în această seară între Julia Goerges (Germania), cap de serie numărul 3, și jucătoarea română Alexandra Dulgheru, venită din calificări.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”