Tenis: Ana Bogdan s-a calificat în optimile turneului WTA de la Shenzhen (China)

Tenis: Ana Bogdan s-a calificat în optimile turneului WTA de la Shenzhen (China)

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-2 de Camila Giorgi (Italia).

Ana Bogdan (25 ani, 105 WTA) s-a impus după o oră şi 20 de minute în faşa unei adversare mai bine clasate (25 ani, 80 WTA).

Românca, aflată în continuare în căutarea accederii în top 100, a fost condusă cu 2-1 în primul set, dar apoi a reuşit patru ghemuri la rând (5-2), câştigând setul cu 6-4. Giorgi a luat primul ghem în setul secund, dar Ana Bogdan a reuşit trei consecutive (3-1), la 4-2 a reuşit un nou break şi a încheiat setul cu 6-2, profitând şi de cele nu mai puţin de 9 duble greşeli ale italiencei.

Giorgi câştigase singura lor confruntare de până acum, în 2017, chiar în primul tur la Shenzhen, cu 1-6, 7-6 (5), 6-3.

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 7.238 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre letona Jelena Ostapenko, a doua favorită, şi Kristyna Pliskova (Cehia).

Alte două românce sunt calificate în optimi, Simona Halep, numărul unu mondial şi principala favorită, care o va înfrunta pe chinezoaica Ying-Ying Duan, Irina Begu, cap de serie numărul patru, care o va avea ca adversară pe rusoaica Ekaterina Alexandrova. Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu au pierdut în primul tur.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”