Tenis: Calificări cu porţile închise şi tablou feminin mărit la turneul de la Roland Garros, anunţă organizatorii

Tenis: Calificări cu porţile închise şi tablou feminin mărit la turneul de la Roland Garros, anunţă organizatorii

Federaţia franceză de tenis (FFT) a anunţat marţi că meciurile de calificare din cadrul turneului de Mare Şlem de la Roland Garros se vor desfăşura cu porţile închise, între 24 şi 28 mai, iar tabloul feminin va fi mărit de la 96 la 128 de jucătoare, informează cotidianul L'Equipe.

FFT a precizat, într-un comunicat, că a luat decizia lărgirii tabloului feminin pentru a permite "susţinerea unei categorii de jucătoare afectate în mod special din punct de vedere financiar din cauza crizei legate de Covid-19".

Absentă la ediţia trecută, care a fost amânată până în toamnă din cauza pandemiei, proba de dublu mixt va reveni în programul de la Roland Garros, într-un format redus, cu 16 perechi la start

FFT a precizat, totodată, că probele de tenis în scaunul cu rotile şi quad vor fi programate între 4 şi 7 iunie, pentru a nu-i priva pe concurenţi de participarea la "French Riviera Open".

Săptămâna trecută, responsabilii Federaţiei franceze de tenis au decis amânarea cu o săptămână a turneului de la Roland Garros, programat iniţial între 23 mai şi 6 iunie, care va avea loc acum în perioada 30 mai - 13 iunie.

Obiectivul "pentru această ediţie 2021 de la Roland Garros este de a maximiza şansele ca turneul să se poată juca în faţa unui număr cât mai mare posibil de spectatori, atât pentru jucători şi jucătoare, cât şi pentru întreaga comunitate de entuziaşti, garantând în acelaşi timp securitatea sanitară a fiecăruia. Având în vedere acest dublu obiectiv, fiecare săptămână poate fi preţioasă", a explicat FFT la momentul respectiv.

Ediţia 2020 a turneului de la Roland Garros a fost amânată din mai până în septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie care a surprins întreaga lume a tenisului la momentul respectiv.

De data acesta, amânarea cu doar o săptămână a competiţiei pariziene pe zgură va avea un impact limitat asupra programului internaţional, chiar dacă vor exista doar două săptămâni între finala de la Roland Garros şi startul turneului pe iarbă de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: ROLAND-GARROS/Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria