Tenis: Cinci jucători excluşi de la Roland Garros din cauza Covid-19

Tenis: Cinci jucători excluşi de la Roland Garros din cauza Covid-19

Cinci tenismeni - doi testaţi pozitiv la Covid-19 şi alţi trei declaraţi contacţi - au fost excluşi de pe tabloul calificărilor pentru turneul de la Roland Garros, au anunţat duminică organizatorii competiţiei de Mare Şlem din capitala Franţei, citaţi de AFP.

Identitatea celor cinci jucători nu a fost dezvăluită.

"Conducerea turneului de la Roland Garros confirmă că doi jucători din calificări au fost testaţi pozitiv la Covid-19 şi alţi trei sunt declaraţi 'cazuri de contact' ale antrenorului lor testat pozitiv la Covid-19. Conform protocolului sanitar al turneului, cei cinci au fost excluşi de pe tabloul calificărilor, care va debuta mâine (luni) şi vor rămâne izolaţi timp de 7 zile", se precizează într-un comunicat.

Bosniacul Damir Dzumhur a anunţat că s-a retras din turneu după ce antrenorul său Petar Popovic a fost testat pozitiv la coronavirus.

''Nu a avut şansa de a face un al doilea test şi suntem siguri că a fost un test fals pozitiv, deoarece antrenorul meu are anticorpi'', a precizat bosniacul pe Instagram.

Calificările pentru tabloul principal al turneului de la Roland Garros vor debuta luni şi se vor încheia vineri.

Amânată cu patru luni din cauza pandemiei, competiţia de Grand Slam din capitala Franţei se va desfăşura în mod excepţional toamna în acest an, între 27 septembrie şi 11 octombrie.

Ca urmare a măsurilor sanitare legate de coronavirus, turneul parizian va putea primi un număr maxim 5.000 de spectatori pe zi.

Turneul US Open de la New York, care s-a încheiat pe 13 septembrie, s-a derulat, în schimb, cu porţie închise.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria