Tenis: Cupa Mondială pe echipe ar putea debuta în ianuarie 2019 (presă)

Tenis: Cupa Mondială pe echipe ar putea debuta în ianuarie 2019 (presă)

Cupa Mondială de tenis pe echipe masculine, o competiție dotată cu premii importante și puncte ATP, ar putea debuta cel mai devreme în ianuarie 2019, au declarat pentru Reuters surse din cadrul ITF și ATP.

Competiția pe echipe ar urma să se dispute pe durata a 10 zile la începutul fiecărui an, cu participarea a maxim 24 de națiuni, cu echipe formate din maxim 5 jucători. Punctajul oferit este similar cu cel din turneele Masters 1.000, pentru tenismenii care câștigă toate partidele.

Meciurile ar urma să fie găzduite în Australia și regiunea Asia Pacific, servind în același timp și ca pregătire pentru Australian Open care începe la mijlocul lunii ianuarie. Proiectul se afla pe agenda discuțiilor la International Tennis Federation și ATP.

În prezent, primele două săptămâni ale anului sunt rezervate pentru turneul de la Brisbane și Hopman Cup, o competiție mixtă pe echipe organizată de ITF la Perth.

Andy Murray, nr. 2 mondial, a fost un susținător din primul moment în care s-a lansat această propunere, în luna mai.

Rafael Nadal și Novak Djkovic, în special, au criticat însă ITF pentru că nu a reușit să adapteze formatul Cupei Davis la cerințele tenisului modern. Cei doi au fost nevoiți să renunțe la meciuri din Cupa Davis, din cauza programului încărcat.

ITF a propus ca meciurile din Cupa Davis să se dispute în sistemul cel mai bun din trei seturi în loc de cel mai bun din cinci seturi, dar soluția a fost respinsă de membrii forului internațional în august. ITF va impune însă niște modificări, precum disputarea semifinalelor și finalei Cupei Davis pe arene neutre, dar votarea propunerilor va avea loc în 2018.

Competiția originală a Cupei Mondiale pe echipe a debutat în 1975 și s-a derulat la Dusseldorf între 1978 și 2012, dar nu oferea puncte și era programată cu doar o săptămână înainte de Roland Garros.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate