Tenis: Doar opt vaccinuri recunoscute pentru a putea disputa Openul Australiei

Tenis: Doar opt vaccinuri recunoscute pentru a putea disputa Openul Australiei

Jucătorii şi jucătoarele de tenis vor trebui obligatoriu să aibă o schemă de vaccinare efectuată cu unul din cele opt tipuri de vaccin recunoscute de autorităţi pentru a putea participa la Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, ce va avea loc în perioada 17-30 ianuarie, informează cotidianul L'Equipe.

Conform regulamentului editat de "Therapeuthic Goods Administration" (TGA), aparţinând Ministerului Sănătăţii, doar patru vaccinuri sunt aprobate în Australia: Pfizer, AstraZeneca, Moderna şi Janssen.

Dar alte patru vaccinuri au fost adăugate acestei liste pentru a putea călători şi intra pe teritoriul naţional: Sinovac, AstraZeneca (Serum Institute of India), Sinopharm China şi Bharat Biotech.

Fiecare jucător şi membru al staff-ului va trebui să fie injectat cu doza dublă de vaccin sau să beneficieze de o scutire medicală.

Tennis Australia, organismul care patronează acest sport în Australia, apreciază că cel puţin 95 la sută din jucători vor îndeplini aceste condiţii.

Jucătoarea rusă Natalia Vihlianţeva, numărul 194 WTA, a dezvăluit că nu poate călători în Australia pentru a încerca să se califice pe tabloul principal al turneului Australian Open, întrucât vaccinul Sputnik V nu este recunoscut de autorităţile locale de sănătate.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul