Tenis-Fed Cup: Gabriela Ruse, după înfrângerea cu Rusia - Am fost aproape să producem surpriza

Tenis-Fed Cup: Gabriela Ruse, după înfrângerea cu Rusia - Am fost aproape să producem surpriza

Jucătoarea de tenis Elena Gabriela Ruse (166 WTA) a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă, că se bucură că a avut ocazia de a juca în meciul decisiv al întâlnirii de Fed Cup cu Rusia şi a precizat că echipa României a fost foarte aproape să producă surpriza şi să se califice la turneul final de la Budapesta.

"M-am simţit bine pe teren azi, ca întotdeauna cu Jaqueline. Aşa cum am spus după victoria din semifinalele BRD Bucharest Open că ne doream foarte mult să fim în echipa de Fed Cup... şi se pare că am reuşit. Iar eu cred că am făcut o treabă bună în condiţiile date. Jaqueline a jucat foarte bine azi, la fel şi Ana. Ea a fost foarte, foarte aproape, dar nu a reuşit să câştige. Noi însă suntem unite, ne dorim să jucăm din ce în ce mai bine şi, de ce nu, să formăm din nou o echipă. Mi-a plăcut extrem de mult ce s-a întâmplat zilele astea aici. M-am simţit extraordinar de bine la Cluj. Dacă voi fi în echipă data viitoare cred că o să mă descurc mult mai bine", a afirmat ea.

"Sincer m-am simţit foarte bine azi la dublu, deşi dimineaţă nu eram bine şi tocmai de asta i-am spus lui Jaqueline să fie pregătită să joace la simplu. Mă bucur că am avut ocazia de a juca meciul decisiv. Nu a fost să fie, am avut foarte multe şanse, le-am jucat bine. Ele au jucat bine însă.... am fost super aproape să producem surpriza. Îmi pare foarte rău că nu am reuşit. Nu mai am cuvinte", a adăugat Gabriela Ruse.

Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au cedat în faţa perechii Ana Blinkova/Ana Kalinskaia în două seturi, 6-3, 6-2, iar România a fost învinsă de Rusia cu 3-2 în meciul din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup , sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, echipa ţării noastre ratând calificarea la turneul final.

Anterior, în al patrulea meci de simplu, Jaqueline Cristian (197 WTA), la debutul său în echipa de Fed Cup a României, a învins-o pe Veronika Kudermetova (38 WTA) cu 7-5, 6-3.

În primul meci de sâmbătă, rusoaica Ekaterina Alexandrova (28 WTA) a învins-o pe Ana Bogdan (90 WTA) cu 7-5, 3-6, 7-5.

Vineri, Ana Bogdan a învins-o pe Veronika Kudermetova cu 6-3, 6-7 (5), 6-1, după ce Elena Gabriela Ruse (166 WTA) a fost întrecută cu scorul de 6-1, 6-4 de Ekaterina Alexandrova.

Echipa naţională de tenis a României a întâlnit în zilele de 7 şi 8 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecţionata Rusiei în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul a contat pentru calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu au făcut parte jucătoarele Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA).

Jucătoarele Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României.

România nu întâlnise niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?