Tenis: Federer și Kyrgios, calificați în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Miami

Tenis: Federer și Kyrgios, calificați în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Miami

Tenismanul elvețian Roger Federer s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii în valoare de 6.993.450 dolari, învingându-l greu în trei seturi, 6-2, 3-6, 7-6 (8/6), pe cehul Tomas Berdych, într-o partidă disputată joi.

Fostul număr unu mondial a fost la un pas de eliminare în setul decisiv, în care Berdych a condus cu 6-4 în tiebreak, însă Federer a salvat două mingi de meci, iar apoi s-a impus cu 8-6 asigurându-și biletul pentru penultimul act al competiției, pe care a câștigat-o de două ori în cariera sa (2005 și 2006).

Roger Federer (35 ani), favoritul numărul 4 la Miami, îl va avea ca adversar în semifinale pe australianul Nick Kyrgios (21 ani), numărul 16 mondial, care a avut nevoie la rândul său de trei seturi, 6-4, 6-7 (9/11), 6-3, pentru a-l învinge pe germanul Alexander Zverev.

Kyrgios și Federer ar fi trebuit să se înfrunte în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 de la Indian Wells (California), în urmă cu două săptămâni, însă australianul a fost nevoit să declare forfait din cauza unei intoxicații alimentare.

Cei doi s-au mai înfruntat o singură dată până acum, în 2015 la Madrid, unde Kyrgios s-a impus dramatic, cu 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (12).

Cealaltă semifinală a turneului de la Miami se va disputa între spaniolul Rafael Nadal, numărul 7 mondial, și italianul Fabio Fognini (nr. 40), care și-au asigurat calificarea în penultimul act încă de miercuri. Nadal l-a învins cu 6-2, 6-3 pe americanul Jack Sock, în timp ce Fognini a reușit să-l elimine pe favoritul numărul 2 al competiției din Florida, japonezul Kei Nishikori, de care a dispus cu 6-4, 6-2.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…