Tenis: Halep - Mi s-a blocat spatele; durerea a fost destul de mare, dar am vrut să închei partida

Tenis: Halep - Mi s-a blocat spatele; durerea a fost destul de mare, dar am vrut să închei partida

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi seara, că în finalul primului set al partidei cu rusoaica Varvara Graceva, din optimile de finală ale turneului Transylvania Open, i s-a blocat spatele, ea precizând că durerea a fost destul de mare, dar şi-a dorit foarte mult să încheie meciul având în vedere că joacă în România.



"Mi s-a blocat spatele, durerea a fost destul de mare. Nu puteam să mă aplec sau să mă mişc în acel moment. Dar sunt obişnuită cu asemenea durere, am mai trecut prin astfel de momente. Am vrut să continui şi să închei partida. Important este că am câştigat acest meci, deşi nu ştiu cum, dar este o victorie mare", a spus Halep la postul DigiSport 2.

"Principiul meu de bază este să nu renunţ niciodată şi să fac tot ce pot. Uneori chiar dacă doare foarte tare trebuie să continui, mai ales că ştii că mai rău nu se poate. E doar o blocare a spatelui, am mai trecut prin asta şi cred că ştiu cum să gestionez această situaţie. Uneori continui şi pierd, alteori mă opresc... dar azi, jucând acasă, am simţit că trebuie să lupt mai mult", a adăugat numărul 18 WTA.



Referitor la întâlnirea cu Jaqueline Cristian din sferturile de finală, Halep a precizat că îi este mereu greu să joace împotriva compatrioatelor sale. "Niciun meci nu seamănă cu altul. Întotdeauna este greu să joc împotriva româncelor, dar îmi doresc să dau tot ce am mai bun. Am învăţat de-a lungul timpului să nu mă concentrez pe adversarul din faţă, ci pe ceea ce fac eu. Sper că mâine voi fi aptă de joc", a precizat ea.

Simona Halep a recunoscut că în timpul partidei s-a gândit să abandoneze pentru ca accidentarea la spate să nu se agraveze.

"Dacă mă durea şi mai tare şi chiar nu mai puteam să mă mişc m-aş fi oprit. Durerile acestea le-am mai avut. Sunt blocaje la coloana lombară şi pur şi simplu îţi taie respiraţia şi nu prea poţi să faci anumite mişcări. Am făcut tot ce am putut, atât cât mi-a permis durerea şi am reuşit să câştig. Dar da, m-am gândit la un moment dat să mă opresc ca să nu agravez. Am făcut tratament, dar mai am acum o repriză de tratament. Sper până mâine să fiu bine. Poate nu total, că este prea din scurt, dar sper să fiu aptă să joc. Mi-am promis de foarte mult timp să nu mai cedez, să nu mai renunţ şi asta încerc să fac de fiecare dată când intru pe teren. Cum am mai spus, nu mă interesează rezultatul absolut deloc, vreau doar să am câteva meciuri. Iar eu am luptat astăzi pentru că sunt acasă şi îmi place să joc aici", a explicat numărul 18 mondial.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o, joi, pe rusoaica Varvara Graceva, cu 6-4, 6-2.

Halep (30 ani, 18 WTA), principala favorită, a obţinut victoria după o oră şi 14 minute de joc, în ciuda faptului că a acuzat dureri la spate în finalul primului set şi a avut nevoie de intervenţia medicului în pauza dintre seturi.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA. În sferturile de finală, ea o va înfrunta pe Jaqueline Cristian (23 ani, 105 WTA).
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

*** Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”