Tenis: Halep ratează meciul de Fed Cup cu Belgia și anunță că revine pe teren în martie, la Indian Wells

Tenis: Halep ratează meciul de Fed Cup cu Belgia și anunță că revine pe teren în martie, la Indian Wells

Jucătoarea de tenis Simona Halep a anunțat, sâmbătă, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea din Rusia, că va rata meciul României de Fed Cup cu Belgia (11-12 februarie) din cauza unei accidentări la genunchi și că va reveni pe teren la turneul de la Indian Wells (8-19 martie).

'Nu mă simt prea bine cu genunchiul, este o accidentare de o perioadă mai lungă. Sper să mă fac bine cât de repede se poate. Nu este o accidentare foarte gravă, am făcut un RMN. Nu e nimic la tendon sau ligamente, e doar o inflamație, s-a strâns puțin lichid. Trebuie să fac o pauză, așa mi-au spus toți doctorii, că pauza este foarte bună. Am încercat tot felul de tratamente, dar până acum nu a mers. Nici la Dubai (19-25 februarie) nu voi juca, așa că voi merge direct la Indian Wells (8-19 martie). Așa sper. O să văd de luni încolo ce pot să fac ca să fie bine', a spus ea.

Numărul 4 mondial susține că și în absența ei echipa României are șanse să câștige meciul de Fed Cup cu Belgia, programat pe 11 și 12 februarie, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II. 'Fetele joacă bine și cred că au o șansă bună să câștige. Va fi un meci dificil, dar au și publicul alături și cred că vor face o treabă bună. Belgia este destul de puternică, Yanina Wickmayer joacă bine, este o jucătoare care lovește puternic. Kirsten Flipkens schimbă ritmul, folosește slice-ul foarte mult. Dar și noi avem jucătoare bune care sunt pregătite bine', a afirmat Halep.

Ea are încredere în Sorana Cîrstea, jucătoare care evoluează foarte bine în meciurile de Fed Cup. 'Sorana revine după o pauză, în trecut a jucat bine și a câștigat meciuri. Din punctul meu de vedere ea joacă foarte bine la Fed Cup, mereu a fost motivată un pic în plus de public, așa că mă aștept să câștige și de data asta', a menționat jucătoarea română.

Halep a explicat că a decis să participe la turneul de la Sankt Petersburg pentru că la antrenamente nu mai simțea dureri. 'Am avut probleme la gleznă în trecut, acum am la genunchi. Am mers la Sankt Petersburg pentru că m-am antrenat câteva zile și nu am avut dureri. Dar meciurile oficiale sunt diferite de antrenamente, acolo ai multe opriri, schimbări de direcție fără să te protejezi deloc. Durerea m-a luat a doua zi, mi-era greu să alerg, însă în timpul meciului nu m-a durut deloc', a precizat ea.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a retras, vineri , din turneul WTA de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 710.900 dolari, înaintea meciului din sferturile de finală, cu rusoaica Natalia Vihlianțeva, din cauza unei accidentări la genunchi.

Problemele medicale continuă să perturbe acest debut de sezon al Simonei Halep, numărul patru mondial, care a fost eliminată în optimi la primul său turneu din 2017, la Shenzhen, și a pierdut în primul tur la Australian Open, eșecuri pe care le-a pus și pe seama faptului că nu a evoluat la o capacitate fizică normală.

În aceste condiții, Simona Halep a devenit indisponibilă pentru meciul de Fed Cup cu Belgia, care este programat pe 11 și 12 februarie, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Echipa României pentru întâlnirea cu Belgia va fi alcătuită astfel din Irina Begu (28 WTA), Monica Niculescu (35 WTA), Sorana Cîrstea (59 WTA) și Patricia-Maria Țig (104 WTA), anunțată inițial ca rezervă.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria