Tenis: Irina Bara - Câteodată, când vrei prea mult, nu reuşeşti rezultatul dorit

Tenis: Irina Bara - Câteodată, când vrei prea mult, nu reuşeşti rezultatul dorit

Jucătoarea de tenis Irina Bara (132 WTA) a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă online susţinută la Cluj după înfrângerea în faţa Elisabettei Cocciaretto, din primul meci de simplu al întâlnirii România - Italia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, că uneori când vrei prea mult, pui prea multă presiune şi nu reuşeşti rezultatul dorit.

"Din păcate am avut puţine emoţii în primul set. Nu e foarte uşor să deschizi întâlnirea de Fed Cup, să joci primul meci de simplu. Nu am avut cel mai bun început, dar în setul al doilea m-am simţit foarte bine în teren şi cred că diferenţa s-a făcut la câteva puncte pe care nu am reuşit să le câştig. Îmi doream foarte mult să câştig, să aduc primul punct României. Dar câteodată, când vrei prea mult, pui prea multă presiune pe tine şi nu întotdeauna reuşeşti rezultatul dorit. Acesta este debutul meu la Fed Cup. Eram pregătită şi azi să joc trei seturi. Mi-aş fi dorit să joc trei seturi şi să câştig, dar din păcate s-a terminat în două şi nu am mai avut timp să-mi fac jocul în continuare", a spus ea.

"Nu cred că momentul psihologic a fost la 3-0 pentru mine în setul al doilea, pur şi simplu a avut ea două ghemuri mai bune. Cred că momentul psihologic a fost la sfârşit, la 4-3, la 4-4... când nu am reuşit să îmi fructific mingile de ghem. Acolo s-a făcut diferenţa. Eu pot să îmi reproşez doar primul set, în care nu am reuşit să joc tenisul pe care mi-l doream. În schimb în setul doi am făcut tot ce mi-am propus şi cred că jocul a fost destul de bun", a adăugat numărul 132 mondial.

Bara a dezvăluit că noul căpitan jucător al României, Monica Niculescu, i-a spus la final că i-a plăcut cum a luptat pe teren.

"Monica mi-a spus la sfârşit să stau liniştită, că i-a plăcut cum am luptat şi că jocul a fost bun, dar că se vede de ce adversara mea de azi are rezultate bune în ultimul timp. Jocul ei este unul foarte bun, este o adversară dificilă. Monica şi-a dorit de la noi să ne simţim bine pe teren, să nu avem emoţii şi presiune. Noi ne-am simţit aproape ca şi cum am fi avut publicul în tribune pentru că au fost nişte efecte sonore foarte frumoase azi. Ar fi fost frumos să avem suporterii lângă noi, dar în situaţia actuală ne descurcăm cu ce avem", a precizat Irina Bara.

Echipa feminină de tenis a Italiei conduce formaţia României cu 1-0, după ce Elisabetta Cocciaretto (20 ani, 111 WTA) a întrecut-o pe Irina Maria Bara (26 ani, 132 WTA) cu 6-1, 6-4, vineri, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca .
AGERPRES (V-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”