Tenis: Irina Begu, învinsă de Șarapova la Tianjin (WTA)

Tenis: Irina Begu, învinsă de Șarapova la Tianjin (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova cu 6-4, 6-2, miercuri, în prima rundă a turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 426.750 dolari.

Șarapova (30 ani, 86 WTA), beneficiara unui wildcard, s-a impus într-o oră și 22 de minute în fața Irinei (27 ani, 57 WTA).

Irina Begu, cap de serie numărul 9, după retragerea principalei favorite, Caroline Garcia (Franța), a reușit un break la mijlocul primului set și a condus cu 4-3, dar apoi a pierdut următoarele trei ghemuri și Șarapova a luat primul set cu 6-4.

Rusoaica a început în forță actul secund și s-a desprins la 3-0, după care și-a conservat avantajul până în finalul setului, câștigat cu 6-2, după un nou break.

Inițial Begu trebuia să o înfrunte în primul tur pe belarusa Arina Sabalenka, dar retragerea Caroline Garcia a modificat tabloul și i-a adus-o ca adversară pe Șarapova.

Șarapova câștigase și primele două confruntări cu Begu, în 2012, în primul tur la Madrid, cu 6-0, 6-3, și în 2015, în turul al treilea la Wimbledon, cu 6-4, 6-3.

Begu va primi pentru participare un cec de 3.026 dolari și un punct WTA.

Românca va evolua și în sferturile probei de dublu, alături de italianca Sara Errani, împotriva principalelor favorite, Katerina Bondarenko (Ucraina) și Ala Kudriavțeva (Rusia).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...