Tenis: Ivo Karlovic a stabilit un nou record de ași la Openul Australiei

Tenis: Ivo Karlovic a stabilit un nou record de ași la Openul Australiei

Croatul Ivo Karlovic (care va împlini 38 ani pe 28 februarie) a reușit 75 de ași în partida câștigată în cinci seturi, 6-7 (6/8), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20, în fața argentinianului Horacio Zeballos, stabilind cu această ocazie un nou record la Openul de tenis al Australiei.

Foto: (c) FILIP SINGER / EPA

Vechea performanță aparținea suedezului Joachim Johansson, care reușise 51 de ași în meciul împotriva americanului Andre Agassi, la ediția 2005 a primului turneu de Mare Șlem al anului.

Ivo Karlovic a avut nevoie de 5 ore și 14 minute pentru a se impune în fața lui Zeballos, acesta fiind al patrulea meci ca durată de la Australian Open, recordul fiind deținut de întâlnirea dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, de la ediția 2012 a competiției de la antipozi, care a durat 5 ore și 34 minute.

Karlovic a comis și 12 duble greșeli, în timp ce Zeballos a reușit 33 de ași și a comis 9 duble greșeli.

De menționat că jucătorul croat deține recordul de ași în circuitul profesionist masculin (11.614 pe parcursul întregii sale cariere), în timp ce recordul de ași reușiți într-un meci este de 113 și aparține americanului John Isner, fiind stabilit în 2010, la Wimbledon, contra francezului Nicolas Mahut. Recordul personal al lui Karlovic este de 78 de ași, datând din 2009, dintr-un meci de Cupa Davis cu Radek Stepanek (Cehia).

Următorul adversar al lui Karlovic la Melbourne va fi australianul Andrew Whittington.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 Scandal sexual în handbalul românesc

4 De citit!

5 Așa o fi?