Tenis: Jaqueline Cristian, calificată în semifinalele turneului ITF de la Istanbul

Tenis: Jaqueline Cristian, calificată în semifinalele turneului ITF de la Istanbul

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a învins-o pe compatrioata sa Gabriela Ruse cu 6-1, 6-4, joi, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Istanbul, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

Cristian (22 ani, 169 WTA), a treia favorită, s-a impus după o oră şi 41 de minute. Ea a avut procentaje mai bune la ambele servicii decât Ruse (22 ani, 176 WTA), cap de serie numărul cinci, care a comis şi 5 duble greşeli.

Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse s-au înfruntat pentru a doua oară, după ce Jaqueline s-a impus şi în prima lor confruntare, în 2017, în sferturile turneului ITF de la Mamaia (25.000 dolari), cu 6-4, 6-3.

În penultimul act, Jaqueline Cristian o va întâlni pe principala favorită, Kaia Kanepi (Estonia), victorioasă cu 6-3, 7-6 (7) în faţa spaniolei Andrea Lazaro Garcia. Kanepi (35 ani, 105 WTA) a învins-o pe Jaqueline cu 6-4, 6-3, în 2017, în optimile turneului ITF de la Essen (Germania, 25.000 dolari), la singurul lor duel anterior.

La dublu, Cristian şi Ruse, favoritele numărul doi, s-au calificat joi în finală, după 3-6, 6-3, 10-6 cu Valentini Grammatikopoulou (Grecia)/Reka-Luca Jani (Ungaria/N.4). Româncele vor juca pentru titlu cu perechea Maia Lumsden (Marea Britanie)/Melis Sezer (Turcia), care a câştigat neaşteptat semifinala cu principalele favorite, olandezele Bibiane Schoofs/Rosalie van der Hoek, cu 6-4, 3-6, 10-7. AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…