Tenis: Jaqueline Cristian, învinsă de Svetlana Kuzneţova în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg

Tenis: Jaqueline Cristian, învinsă de Svetlana Kuzneţova în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a fost învinsă de rusoaica Svetlana Kuzneţova, a patra favorită, cu 6-7 (5-7), 6-3, 6-3, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Jaqueline Cristian (22 ani, 160 WTA), venită din calificări, a reuşit, totuşi, cea mai bună performanţă din cariera sa la Sankt Petersburg, iar luni va avea cea mai bună clasare în ierarhia WTA.

Românca, victorioasă în faţa letonei Jelena Ostapenko în optimi, s-a înclinat vineri după mai bine de două ore de joc (2 h 15 min) în faţa unei jucătoare valoroase şi foarte experimentate, Kuzneţova (35 ani) ocupând locul 39 în ierarhia mondială.

Jaqueline Cristian a început cu trac şi a fost condusă cu 2-0, dar apoi a revenit, a câştigat trei ghemuri la rând, cele două mergând cap la cap până în finalul setului. Deşi a fost condusă cu 5-2 în tiebreak, dar a câştigat cinci puncte consecutive (7-5) şi setul.

În actul secund, românca a început să greşească tot mai mult, şi Kuzneţova s-a desprins de la 2-2 la 5-2, câştigând cu 6-3. Jaqueline a părut fragilă şi a comis multe erori şi în decisiv, set în care a condus cu 1-0, dar a pierdut trei ghemuri la rând, rusoaica păstrând avantajul până în final, când a făcut un nou break (6-3).

Fiecare jucătoare a reuşit câte 5 aşi, dar Jaqueline a făcut 4 duble greşeli, iar Kuzneţova una. La serviciu, diferenţa s-a făcut la primul, rusoaica reuşind să câştige în proporţie de 82%, faţă de doar 66% pentru reprezentanta noastră. La mingea a doua s-a remarcat un echilibru, cu 40% de fiecare parte.

Jaqueline Cristian va primi un cec de 15.500 dolari şi 125 de puncte WTA pentru evoluţia sa.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?