Tenis: Karolina Pliskova, favorita numărul 2, eliminată în turul secund la Roland Garros

Tenis: Karolina Pliskova, favorita numărul 2, eliminată în turul secund la Roland Garros

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, favorita numărul 2 a turneului de la Roland Garros, a fost eliminată în turul secund al competiţiei din capitala Franţei, fiind învinsă în două seturi, 6-4, 6-2, de letona Jelena Ostapenko, într-o partidă disputată joi.

Ostapenko, laureata ediţiei 2017 a Openului francez, aflată în prezent pe locul 43 mondial, se va lupta pentru un loc în optimile de finală cu câştigătoarea partidei dintre americanca Sloane Stephens (34 WTA) şi spaniola Paula Badosa (84 WTA).

Pliskova, numărul 4 mondial, a fost eliminată anul trecut în turul al treilea pe zgura pariziană, unde cel mai bun rezultat al său rămâne semifinala disputată în 2017, pierdută în faţa româncei Simona Halep. Reprezentanta ţării noastre a fost învinsă apoi în finală de Ostapenko.

Cehoaica, în vârstă de 28 ani, fostă numărul unu mondial, nu a câştigat niciodată un turneu de Mare Şlem, disputând o singură finală majoră, în 2016 la US Open.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”