Tenis: Marat Safin renunță la mandatul său de deputat în Parlamentul rus

Tenis: Marat Safin renunță la mandatul său de deputat în Parlamentul rus

Marat Safin, fostul număr unu mondial în tenisul profesionist masculin, retras din activitate în 2009 și deputat în Parlamentul rus începând din 2011, din partea partidului la putere Rusia Unită, a decis să renunțe la mandatul său, anunță presa rusă, citată de AFP.

"Începând din 2016, sunt primul tenisman rus inclus în Hall of Fame (panteonul gloriilor) și am o activitate de reprezentare destul de vastă și variată", a explicat Marat Safin într-un scrisoare adresată președintelui Dumei (camera inferioară a parlamentului), Viaceslav Volodin, citat de site-ul de informații Fontanka.

"Da, am trimis o solicitare pentru a-mi preda mandatul", a confirmat ulterior Marat Safin, într-o declarație acordată agenției ruse de presă TASS.

Fostul lider al clasamentului ATP, câștigătorul US Open în anul 2000 și al Openului Australiei în 2015, înainte de a fi ales parlamentar în regiunea Nijnîi Novgorod (500 km est de Moscova), în 2011 iar apoi în 2016.

În martie, 2016, Safin a devenit, de asemenea, primul reprezentaNt al țării sale inclus în panteonul gloriilor tenisului mondial, Hall of Fame, asociația care îi onorează pe cei mai buni jucători și jucătoare din istoria sportului alb.

Marat Safin (37 ani). a fost numărul unu mondial timp de nouă săptămâni și a câștigat în total 15 titluri ATP. În palmaresul său figurează, totodată, două succese în Cupa Davis cu Rusia.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență