Tenis: Mihaela Buzărnescu, adversara Simonei Halep în turul al doilea la Wimbledon

Tenis: Mihaela Buzărnescu, adversara Simonei Halep în turul al doilea la Wimbledon

Jucătoarele române de tenis Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu se vor înfrunta în runda a doua a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce Buzărnescu a dispus, luni, de americanca Jessica Pegula cu 6-4, 6-4.

Buzărnescu (31 ani, 53 WTA) a obţinut victoria într-o oră şi 21 de minute în faţa americancei de 25 de ani, care se află pe poziţia a 72-a în clasamentul mondial.

În primul set, Buzărnescu a fost condusă cu 2-0, a restabilit egalitatea, 2-2, Pegula a făcut un nou break şi a avut 3-2, dar românca a reuşit trei ghemuri consecutive, desprinzându-se la 5-3. Mihaela a servit pentru set, dar americanca a făcut break, Buzărnescu încheind setul pe serviciul adversarei, 6-4.

În actul al doilea, Buzărnescu a condus cu 4-0, dar Pegula a revenit formidabil şi a egalat, 4-4, Buzărnescu s-a redresat la timp şi şi-a făcut serviciul, 5-4, iar apoi a încheiat conturile cu un break, 6-4.

Românca şi-a asigurat un cec de 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.

Buzărnescu a ajuns anul trecut până în turul al treilea la Wimbledon, la prima sa participare pe tabloul principal.

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a învins-o, luni, pe belarusa Aleksandra Sasnovici (25 ani, 36 WTA) cu 6-4, 7-5. Halep şi Buzărnescu s-au înfruntat o singură dată, în 2008, la turneul ITF de la Monteroni D'Arbia (Italia, 25.000 de dolari), Simona câştigând cu 6-3, 6-0, în primul tur.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…