Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la Praga (WTA)

Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la Praga (WTA)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o pe germanca Antonia Lottner cu 6-0, 7-6 (7).

Buzărnescu (29 ani, 37 WTA), cap de serie numărul şapte în capitala Cehiei, s-a impus după o oră şi 26 de minute în faţa unei adversare de 21 de ani, care se află pe poziţia 158 în clasamentul mondial.

Primul set a fost unul fără istoric, Buzărnescu impunându-se clar, cu 6-0, în doar 26 de minute. În actul secund, Mihaela a greşit tot mai mult, iar situaţia s-a echilibrat. Lottner a condus cu 5-3 şi a ratat trei mingi de set, dar Buzărnescu a reuşit să restabilească egalitatea şi a trimis meciul în tiebreak. Românca a mai salvat o minge de set şi a reuşit să iasă învingătoare cu 9-7.

Buzărnescu a avut un as şi a comis 6 duble greşeli, iar Lottner a reuşit 3 aşi, având o dublă greşeală.

Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 5.900 dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Kristyna Pliskova (Cehia, 26 ani, 74 WTA) şi Qiang Wang (China, 26 ani, 65 WTA).

Tot miercuri, Elena Gabriela Ruse, venită din calificări, o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Zhang, a şasea favorită, în optimile de finală.

La dublu, în primul tur, vor avea loc meciurile Mihaela Buzărnescu (România)/Lidia Morozova (Belarus)- Desirae Krawczyk (SUA)/Giuliana Olmos (Mexic) şi Elena Gabriela Ruse (România)/Viktoria Kuzmova (Slovacia) - Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia/N. 3).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...