Tenis: Monica Niculescu - Am jucat împotriva perechii numărul 1 în lume şi am câştigat, a fost senzaţional

Tenis: Monica Niculescu - Am jucat împotriva perechii numărul 1 în lume şi am câştigat, a fost senzaţional

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a declarat, duminică seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Ostrava, că a fost senzaţional să joace alături de Irina Begu şi să învingă perechea numărul 1 în lume, Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, în meciul de dublu care a decis întâlnirea de Fed Cup dintre România şi Cehia (scor 3-2).

"Ne-am dorit atât de mult să câştigăm şi am reuşit. Am jucat împotriva perechii numărul 1 în lume şi am câştigat. A fost senzaţional. M-am simţit foarte bine săptămâna asta. Sunt fericită că pot reprezenta România", a spus ea.

"Cred că a contat foarte mult şi turneul câştigat alături de Irina în Thailanda. Azi m-am simţit foarte bine în faţă, la fileu. M-am antrenat foarte bine zilele astea. Simţeam că joc bine, dar era primul meci pe centralul ăsta şi nu ştiam cum va ieşi. Mă bucur că am avut energie până la ultimul punct. A fost senzaţional... să baţi perechea numărul 1 la ea acasă", a adăugat Niculescu.

Ea a glumit apoi spunând că i-a purtat noroc faptul că s-a fotografiat la tragerea la sorţi de vineri cu trofeul Fed Cup: "Am făcut poză cu trofeul, aşa că ne apropiem uşor-uşor de el".

Partenera de dublu a Monicăi Niculescu, Irina Begu, a declarat că a luptat pentru fiecare punct în meciul cu perechea Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

"A fost foarte greu pentru că am avut emoţii. Şi cred că asta s-a văzut în teren. Ne doream enorm să câştigăm acest meci. Am luptat pentru fiecare punct, iar alături i-am avut pe cei din echipă şi galeria pe care nu am cuvinte să o descriu. Sunt impresionată de ce au putut să facă în aceste două zile. Dorinţa şi faptul că oarecum nu aveam nimic de pierdut în faţa lor a contat şi am câştigat azi. Emoţiile pe care le ai la un asemenea meci nu se compară cu nimic", a afirmat Begu.

România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, după victoria perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

România s-a calificat în semifinalele competiţiei şi va juca în penultimul act împotriva echipei Franţei.

Celelalte puncte ale echipei României au fost aduse de Simona Halep, care a dispus sâmbătă cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova, iar duminică a învins-o pe Karolina Pliskova cu 6-4, 5-7, 6-4. Mihaela Buzărnescu a fost învinsă sâmbătă de Pliskova cu 6-1, 6-4, iar duminică de Siniakova cu 6-4, 6-2.

Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la Ostrava a fost format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei au făcut jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia câştigase anterior ambele meciuri jucate cu România în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.

România va juca în semifinale pe 20-21 aprilie, cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia cu 3-1.AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante