Tenis: Monica Niculescu şi Anna-Lena Friedsam au câştigat titlul la dublu la Nur-Sultan (WTA)

Tenis: Monica Niculescu şi Anna-Lena Friedsam au câştigat titlul la dublu la Nur-Sultan (WTA)

Perechea româno-germană Monica Niculescu/Anna-Lena Friedsam a cucerit titlul în proba de dublu a turneului de tenis din capitala Kazahstanului, Nur-Sultan (WTA 250), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, sâmbătă, după ce a învins în finală cuplul rus Anghelina Gabueva/Anastasia Zaharova, cu 6-2, 4-6, 10-5.

Favoritele numărul trei au obţinut victoria după o oră şi 31 de minute.

În primul set, Niculescu şi Friedsam au câştigat cinci ghemuri consecutive după ce au fost conduse cu 2-1, iar în actul secund au avut 4-2, dar au pierdut patru ghemuri la rând. În super tiebreak, perechea româno-germană a dominat ostilităţile, a condus tot timpul, câştigând clar, cu 10-5.

Niculescu şi-a trecut în palmares al 10-lea său titlu WTA la dublu, după ce în 2009 a câştigat la Budapesta (alături de rusoaica Alisa Kleibanova), în 2012 s-a impus la Hobart (alături de Irina Begu), în 2014 a ieşit învingătoare la Shenzhen şi Hobart (de fiecare dată alături de Klara Koukalova/Cehia), în 2016 a obţinut trei titluri, la Shenzhen (alături de americanca Vania King), la Washington (împreună cu belgianca Yanina Wickmayer) şi la New Haven (alături de indiana Sania Mirza), în 2017 a câştigat la Biel/Bienne (Elveţia, alături de taiwaneza Hsieh Su-Wei), iar în 2019 a obţinut titlul la Hua Hin (alături de Irina Begu).

Monica Niculescu a mai jucat 19 finale WTA la dublu, una chiar în acest an, alături de letona Jelena Ostapenko, la Doha.

Până în finala turneului Astana Open, Niculescu şi Friedsam le-au învins în primul tur pe kazahele Sofia Ciursina/Ekaterina Dmitricenko, cu 6-2, 7-5, în sferturi au trecut de Valeria Strahova (Ucraina)/Ekaterina Iaşina (Rusia), cu 6-1, 6-1, iar în semifinale au câştigat cu 6-4, 3-6, 10-8 în faţa rusoaicelor Vitalia Diatcenko/Iana Sizikova.

Pentru titlul obţinut la Nur-Sultan, Niculescu şi Friedsam au fost recompensate cu un cec de 10.300 de dolari şi 280 de puncte WTA la dublu.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...