Tenis: Muruguza s-a retras din turneul de la Sydney şi nu o mai poate detrona pe Simona Halep

Tenis: Muruguza s-a retras din turneul de la Sydney şi nu o mai poate detrona pe Simona Halep

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza s-a retras de la turneul care are loc săptămâna aceasta la Sydney, din cauza unei accidentări, şi nu o mai poate detrona din fotoliul de lider al clasamentului WTA pe românca Simona Halep, care va rămâne astfel numărul unu mondial cel puţin până la finalul Openului Australiei (15-28 ianuarie).

Muguruza, aflată pe locul al treilea în ierarhia feminină, s-a accidentat la coapsa dreaptă în cursul meciului câştigat miercuri, cu 6-3, 7-6 (8/6) în faţa olandezei Kiki Bertens, în optimile de finală.

La finalul partidei, iberica i-a anunţat pe organizatorii turneului de la Sydney că nu mai poate continua competiţia din cauza unei "leziuni la coapsa dreaptă".

"Încă de la începutul meciului am simţit o durere la aductor", a explicat campioana en titre de la Wimbledon, în vârstă de 24 ani. "Am simţit aceste dureri şi la Brisbane (unde a acuzat crampe musculare, fiind nevoită, de asemenea, să să retragă - n.red.) şi credeam că astăzi va fi mai bine, însă durerea a revenit", a adăugat Muguruza, citată de site-ul WTA.

Jucătoarea spaniolă, care a primit îngrijiri medicale pe parcusul jocului cu Bertens, a preferat să se retragă de la Sydney pentru a nu-şi periclita participarea la Openul Australiei, care va debuta peste cinci zile.

Simona Halep, care nu participă la nicio competiţie în cursul acestei săptămâni, are un avans de 420 de puncte faţă de Muguruza, iar iberica putea obţine 470 de puncte în cazul câştigătorii trofeului la Sydney. Daneza Caroline Wozniacki, aflată pe locul secund, la 330 puncte distanţă de Halep, şi-a menajat la rândul ei forţele săptămâna aceasta. Halep ocupă primul loc în clasamentul WTA din 9 octombrie.


AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”