Tenis: Nadal va încheia anul pe primul loc mondial, după victoria de la Paris în fața sud-coreeanului Chung

Tenis: Nadal va încheia anul pe primul loc mondial, după victoria de la Paris în fața sud-coreeanului Chung

Tenismanul spaniol Rafael Nadal va încheia anul pe primul loc mondial, grație victoriei obținute miercuri la Mastersul 1.000 ATP de la Paris-Bercy, dotat cu premii totale de 4.273.775 euro, în fața sud-coreeanului Hyeon Chung, nr. 55 mondial, în două seturi, 7-5, 6-3, într-o oră și 49 de minute.

Spaniolul nu mai poate fi ajuns în clasamentul ATP de elvețianul Roger Federer (2 ATP), care a declarat forfait pentru turneul de la Paris, oricare ar fi rezultatele de la ultima mare competiție a sezonului, Turneul Campionilor de la Londra, programat în perioada 12-19 noiembrie.

Este pentru a patra oară când Rafael Nadal (31 ani) încheie anul pe primul loc mondial, după 2008, 2010 și 2013.

El este cel mai în vârstă număr 1 mondial la final de an de la crearea clasamentului ATP în 1973 și primul peste 30 de ani.

Nadal a reușit o incredibilă revenire în prim plan în 2017 câștigând 6 turnee, între care Roland Garros pentru a zecea oară și US Open pentru a treia oară.

El a pierdut totuși de patru ori în cele patru meciuri disputate cu marele său rival Federer, inclusiv în finala Openului Australiei. Elvețianul nu a jucat însă în suficient de multe turnee pentru a-i contesta lui Nadal primul loc mondial.

Spaniolul a redevenit nr. 1 mondial pe 21 august, deși începuse anul pe locul 9 ATP. Sezoanele 2015 și 2016 au fost dezamăgitoare pentru el, fără nicio finală de Mare Șlem, însă nu a ieșit niciodată din top 10, din care face parte fără întrerupere începând din 25 aprilie 2005.

În optimile turneului de la Paris-Bercy, pe care nu l-a câștigat niciodată, Nadal va juca împotriva unui alt spaniol, Pablo Cuevas, nr. 36 mondial, care a dispus cu 6-7 (5), 7-6 (1), 6-2 de compatriotul său Albert Ramos-Vinolas, nr. 24 mondial și cap de serie nr. 15.

Tot miercuri, a obținut calificarea în optimile de finală un alt spaniol, Fernando Verdasco, învingător cu 5-7, 6-4, 7-5 în fața favoritului nr. 12, sud-africanul Kevin Anderson.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale