Tenis: Naomi Osaka va deveni numărul unu mondial începând de luni

Tenis: Naomi Osaka va deveni numărul unu mondial începând de luni

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka va redeveni numărul unu mondial începând de luni, deşi a fost eliminată de americanca Serena Williams în sferturile de finală ale turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare de 2,83 milioane dolari, informează site-ul WTA.

Osaka profită de eşecul surprinzător al fostului lider, australianca Ashleigh Barty, în primul tur al competiţiei canadiene, dar şi de înfrângerea cehoacei Karolina Pliskova, numărul 3 mondial, în faţa canadiencei de origine română Bianca Andreescu, în sferturile de finală.

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka s-a mai aflat timp de 21 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA, începând din 28 ianuarie 2019, când a detronat-o pe românca Simona Halep, şi până la 23 iunie 2019, când i-a cedat locul lui Barty.

Jucătoarea niponă are în palmares două titluri de Mare Şlem, cucerite la US Open (2018) şi Australian Open (2019).

Simona Halep, care s-a aflat în fruntea ierarhiei WTA timp de 64 de săptămâni, se va menţine începând de luni pe poziţia a patra, după Naomi Osaka, Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova.

Românca a fost nevoită să abandoneze în sferturile de finală la Toronto, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...