Tenis: Rafael Nadal a sosit la Melbourne pentru Australian Open

Tenis: Rafael Nadal a sosit la Melbourne pentru Australian Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fost N.1 mondial, a indicat prezenţa sa la Melbourne vineri pe Twitter, cu două săptămâni înainte de startul Australian Open, turneu pe care l-a câştigat în 2009, scrie AFP.

Jucătorul de 35 de ani a postat o fotografie în care el apare pe un teren de la Australian Open, fotografie însoţită de mesajul: "Să nu spuneţi nimănui... sunt aici".

Câştigător a 20 de turnee de Mare Şlem, Nadal a fost testat pozitiv la Covid-19 la întoarcerea sa în Spania după turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, la fel ca alţi jucători, printre care Denis Shapovalov, Andrei Rublev, Belinda Bencic şi Ons Jabeur.

Britanica Emma Răducanu, învingătoare la US Open în acest an, a fost testată pozitiv înaintea turneului.

Sosirea lui Nadal va fi un impuls pentru organizatorii primului turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc între 17 şi 30 ianuarie fără multe vedete din circuitul mondial. Serena Williams, Roger Federer, Dominic Thiem, Jennifer Brady, Karolina Pliskova şi Bianca Andreescu vor lipsi din cauza accidentărilor.

Prezenţa liderului mondial Novak Djokovic, şi el câştigător a 20 de turnee de Mare Şlem, rămâne marele semn de întrebare. Sârbul de 34 de ani s-a retras de la ATP Cup înainte de începutul competiţiei, lăsând să planeze în legătură cu participarea sa la Openul Australiei, unde este deţinătorul titlului.

Djokovic, care deţine recordul de victorii în acest turneu (nouă), a refuzat până acum să confirme dacă s-a vaccinat împotriva Covid-19. Organizatorii Australian Open au precizat că toţi participanţii trebuie să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului sau să aibă o scutire medicală acordată de un grup independent de experţi.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…