Tenis: Raluca Olaru și Olga Savciuk au câștigat proba de dublu la Hobart (WTA)

Tenis: Raluca Olaru și Olga Savciuk au câștigat proba de dublu la Hobart (WTA)

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk a câștigat, sâmbătă, proba de dublu a turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus în finală de cuplul Gabriela Dabrowski (Canada)/Zhaoxuan Yang (China) cu 0-6, 6-4, 10-5.

Olaru și Savciuk, care sunt la a doua finală în decurs săptămână, după cea de la Shenzhen (China), s-au impus într-o oră și 29 de minute de favoritele numărul trei.

Olaru (64 WTA la dublu) și Savciuk (58 WTA la dublu) au fost recompensate cu 12.300 dolari Și 280 de puncte WTA pentru titlul de la Hobart.

Perechea româno-ucraineană are trei finale jucate și două câștigate.

Raluca Olaru și-a trecut în palmares al șaselea său titlu WTA de dublu din carieră, după cele obținute la Tașkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk) și în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritțeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) și la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili).

De asemenea, românca a mai jucat opt finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) și în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) și la Bol (Croația), alături de aceeași Ipek Soylu (Turcia), precum și în 2017 la Shenzhen (alături de Savciuk).

Monica Niculescu a câștigat de două ori titlul în proba de dublu la Hobart, în 2012 alături de Irina Begu și în 2014 alături de Klara Koukalova.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina