Tenis: Roger Federer, în curs de recuperare, incert pentru Australian Open

Tenis: Roger Federer, în curs de recuperare, incert pentru Australian Open

Campionul elveţian Roger Federer, nr. 5 mondial, a anunţat că recuperarea lui după operaţiile suferite la genunchiul stâng necesită mai mult timp decât se aştepta şi nu este sigur că va fi pregătit pentru a participa la turneul de tenis Australian Open, în care s-a impus de şase ori, ultima oară în 2018, notează Reuters.

Federer, care va împlini 40 ani în august, nu a mai jucat un meci oficial de la semifinalele Australian Open 2020, când a fost învins de Novak Djokovic. El s-a operat apoi de două ori la genunchiul stâng.

În octombrie, elveţianul cu 20 titluri de Grand Slam în palmares anunţa că a reluat antrenamentele, nu mai simte dureri şi are ca obiectiv participarea la Australian Open.

''Am sperat că voi fi 100% în octombrie. Dar nu sunt nici azi. Va fi la limită pentru Australian Open. A doua operaţie a încetinit totul, dar în ultimele şase luni a existat un progres constant. Să vedem însă ce vor aduce următoarele două luni. Am făcut multă fizioterapie, pregătire fizică în ultimul timp, acum trebuie să văd cum merge tenisul meu'', a declarat Federer, duminică, la o gală de premiere în Elveţia.

Australian Open ar trebui să se desfăşoară între 18 şi 31 ianuarie, dar organizatorii ar putea amâna turneul pentru perioada 8-21 februarie din cauza protocoalelor COVID-19.

Dar chiar şi în situaţia amânării turneului de la Melbourne, Federer nu este sigur de participare: ''Va fi o cursă contratimp pentru Australian Open. Sunt curios dacă va începe pe 8 februarie. Bineînţeles că mă va ajuta dacă voi avea ceva timp mai mult''.

Federer a fost votat cel mai bun sportiv al Elveţiei din ultimii 70 de ani la gala Sports Awards desfăşurată duminică: ''Sper că va mai fi ceva de văzut la mine anul viitor. Dar dacă totul s-ar încheia, ar fi un final incredibil pentru mine această gală''.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...