Tenis: "Senzația Ostapenko", titrează L'Equipe

Tenis: "Senzația Ostapenko", titrează L'Equipe

"Senzația Ostapenko", titrează L'Equipe după ce jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko a câștigat sâmbătă primul său turneu de Mare Șlem, la două zile după ce a împlinit 20 de ani, învingând-o în finala de la Roland Garros pe românca Simona Halep, cu 4-6, 6-4, 6-3.

L'Equipe apreciază că este greu s-o înfrunți pe Ostapenko atunci când letona unește forța (lovitura ei de dreapta a fost mai rapidă, în medie, decât a lui Andy Murray la acest turneu) și încrederea în sine. Letona calcă pe adversarele sale, ca un buldozer, și înșiră loviturile câștigătoare din toate pozițiile. Cu fața ei de copil și bandana ei verde, letona nu are multe scheme de joc, ci se bazează pe agresivitate, iar într-o zi bună este foarte greu de învins.

Sâmbătă, publicul a fost un timp împărțit, apoi a susținut-o pe Ostapenko, apreciind spectacolul în care letona și-a demolat adversara , notează L'Equipe.

În ciuda felului excepțional în care acoperă terenul, Halep a avut prea puțină influență asupra desfășurării finalei (8 winners, 10 greșeli neforțate). Ea a profitat întâi de greșelile adversarei, pentru a câștiga cinci ghemuri consecutive, ajungând de la 4-4 la 6-4, 3-0, irosind trei mingi de 4-0, când Ostapenko părea foarte aproape să clacheze. Halep va regreta mult timp cele trei mingi irosite, crede ziarul francez.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…