Tenis: Simona Halep cere MTS reluarea finanţării Federaţiei Române de Tenis

Tenis: Simona Halep cere MTS reluarea finanţării Federaţiei Române de Tenis

Jucătoarea Simona Halep a solicitat, marţi, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de facebook, ca Ministerul Tineretului şi Sportului să reia finanţarea în regim de urgenţă a Federaţiei Române de Tenis şi a programelor sale.

Sportiva susţine că alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis au fost ''democratice'' şi că Ion Ţiriac nu poate fi suspectat că are vreun interes să conducă FRT.

"Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o ştire prin care cineva anunţa un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaştere a noului preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, dl. Ion Ţiriac. Noi ştim că aceste alegeri au fost democratice şi avem convingerea fermă că la ora actuală Ion Ţiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu înţelegem de ce Ministerul Tineretului şi Sportului refuză în continuare să finanţeze Federaţia Română de Tenis. Această finanţare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federaţiei şi în special pentru toate acţiunile dedicate juniorilor şi tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România şi cu toate astea ministerul refuză să finanţeze o Federaţie pentru că cineva contestă în instanţe în permanenţă acţiunile Federaţiei", a scris Halep în mesajul său.



Ea consideră că viitorul tenisului românesc riscă să fie "omorât" de birocraţie. "Nu înţelegem cum s-a ajuns în această situaţie şi de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziţie faţă de toate aceste probleme. În timpul în care amânările sunt declarate 'mari victorii', proiectele mari pentru copii şi juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanţeze. Nu trimitem destui copii la competiţii, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentaţie, medicamentaţie, pregătire fizică, nu ne apucăm de centre regionale, toate pentru că domnul Ţiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu ştie, nu are habar cine a fost ales preşedinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri! O astfel de situaţie este greu de înţeles - viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocraţie şi declinare continuă de responsabilitate. Din poziţia noastră de promotori ai sportului românesc şi ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgenţă a finanţării Federaţiei şi a programelor sale, acţiune de natură să menţină viu spiritul sportiv şi performanţele româneşti la nivel naţional şi internaţional", spune Halep.

Fostul candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, dar şi la un post de vicepreşedinte, Marius Vecerdea, tergiversează soluţionarea apelului în procesul deschis de acesta prin care contestă alegerea lui Ion Ţiriac la conducerea instituţiei, arăta conducerea FRT într-un comunicat remis AGERPRES în urmă cu o săptămână.

Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis la 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira din Sibiu, anunţând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanţă. AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...