Tenis: Simona Halep nu va mai juca în Fed Cup dacă se schimbă formatul

Tenis: Simona Halep nu va mai juca în Fed Cup dacă se schimbă formatul

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider mondial timp de 64 de săptămâni, a declarat, luni, că iubeşte actualul format al competiţiei pe naţiuni Fed Cup şi va boicota un eventual nou format, relatează Reuters.

Federaţia Internaţională de tenis (ITF) va face un ''anunţ major'' în legătură cu viitorul competiţiei feminine pe naţiuni în cursul acestei săptămâni, fiind de aşteptat să încerce o reformare a Fed Cup după modelul Cupei Davis, care a devenit un eveniment găzduit de un singur oraş.

În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, jucătoare ca Halep nu ar mai avea şansa de a evolua acasă în faţa unui public care să o susţină cu fervoare, ceva de care campioana din 2018 de la Roland Garros rareori are parte, notează Reuters.

''Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată'', a declarat Halep reporterilor, luni, la Eastbourne, unde se pregăteşte pentru turneul de Mare Şlem de la Wimbledon.

''Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare'', a subliniat Halep, aflată acum pe locul 7 în lume.

Halep, 27 ani, a jucat în 19 întâlniri pentru România, cu care a atins semifinalele anul acesta, pierzând cu 2-3 în faţa Franţei, după o confruntare ''epică''. Simona a precizat că nu a fost contactată ITF pentru a i se cere părerea.

''Dacă ITF mă întreabă, îmi voi spune părerea'', a întărit românca.

Cupa Davis a suferit o schimbare drastică anul acesta, când meciurile de acasă şi în deplasare au avut loc doar în primul tur. Nu mai puţin de 18 naţiuni vor concura în decurs de o săptămână, în noiembrie, la Madrid, pentru trofeu.

Deşi pare logic să se adopte o formulă similară şi pentru Fed Cup, Halep spune că ar fi greşit să se piardă natura unică a meciurilor
acasă şi în deplasare. ''Am jucat mulţi ani în Fed Cup şi cel mai frumos sentiment este să fii acasă alături de toţi oamenii care te susţin, dar şi în deplasare, unde te confrunţi cu emoţii şi presiune'', a mărturisit Halep.

Halep a fost susţinută în opinia ei şi de un alt fost lider mondial, Karolina Pliskova (Cehia).

''Cred că nu ar trebui schimbat formatul, deoarece pentru ţări mici cum este Cehia e ceva ce aşteptăm cu mare nerăbdare. Nu avem multe turnee (acasă). Avem doar unul. România poate are şi ea doar un turneu. Deci este ceva extraordinar când Simona joacă acolo. Înţeleg că dacă joacă la alte turnee nu simte la fel'', a explicat Pliskova.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina