Tenis: Stephens a învins-o pe Kerber şi a câştigat Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor

Tenis: Stephens a învins-o pe Kerber şi a câştigat Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor

Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, numărul 6 mondial şi favorită nr.5, a învins-o vineri în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe germanca Angelique Kerber, locul 2 în ierarhia internaţională şi principala favorită, câştigând Grupa Roşie din Turneul Campioanelor, dotat cu premii în valoare de 7 milioane de dolari, care se desfăşoară la Singapore.

Stephens, care s-a impus după o oră şi 40 de minute, le învinsese şi pe celelalte componente ale grupei, Kiki Bertens (Olanda) şi Naomi Osaka (Japonia), calificându-se astfel în semifinale, în timp ce Kerber, cu o singură victorie obţinută, în faţa niponei, părăseşte competiţia.

Alături de jucătoarea din Statele Unite, în penultimul act va merge şi Bertens, care s-a clasat pe locul secund al grupei după succesul de vineri din partida cu Osaka.

Grupa Albă a fost câştigată de ucraineanca Elina Svitolina, de pe locul 2 mergând mai departe Karolina Pliskova (Cehia), astfel că sâmbătă în semifinale se vor confrunta Stephens cu Pliskova şi Bertens cu Svitolina.

La turneul care se desfăşoară în perioada 21-28 octombrie participă primele 8 jucătoare din clasamentul WTA împărţite în două grupe, Grupa Albă şi Grupa Roşie, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale.

Anul trecut titlul i-a revenit danezei Caroline Wozniacki.

Turneul Campioanelor se desfăşoară în absenţa liderului mondial, Simona Halep, care a declarat forfait din cauza problemelor din zona lombară, locul său fiind luat de Bertens. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /