Tenis: Ţiriac - Ca antrenor, eu eram mai strict în relaţia cu jucătorii decât ar fi putut suporta Simona Halep

Tenis: Ţiriac - Ca antrenor, eu eram mai strict în relaţia cu jucătorii decât ar fi putut suporta Simona Halep

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), Ion Ţiriac, a declarat, joi, că atunci când era antrenor era puţin mai strict în relaţia cu jucătorii săi decât ar fi putut suporta în prezent Simona Halep.

Ţiriac a explicat însă că nu o ceartă deloc pe Halep având în vedere că nu îi este nici antrenor şi nici manager.

"Simona Halep e ceva ce România nu a mai avut. România a mai avut Grand Slam-uri, iar domnul Ilie Năstase există. Simona a făcut o mare performanţă câştigând la Roland Garros, dar cu Wimblendon şi-a pus cireaşa pe tort. Şi să sperăm că mai are vreo 10-15 cireşe prin buzunar. Eu nu sunt nici managerul ei, pentru că nu aş fi avut timp pentru treaba asta, şi nici antrenorul ei... Iar eu eram puţin mai strict în relaţia mea cu jucătorii decât cred că Simona ar fi putut suporta. Eu nu o cert absolut deloc pe Simona. Iar ea când vrea să asculte de cineva se uită în oglindă şi ascultă de ceea ce spune mintea ei. Şi probabil că are dreptate, e viaţa ei, e cariera ei şi ea trebuie să se descurce cu treaba asta", a spus preşedintele FRT.

Acesta a menţionat că Halep, câştigătoarea turneului de la Wimbledon, nu a putut obţine mai mult în 2019 din cauze obiective. "A făcut o performanţă uluitoare şi cred că din cauze oarecum obiective nu a putut să facă tot ce se putea face. O boală aici, un ghinion dincoace... Din punct de vedere fizic ea nu are atât cât are din punct de vedere psihic. Şi pentru treaba asta din când în când mai suferă", a afirmat Ţiriac.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), Ion Ţiriac, jucătoarea de tenis Simona Halep şi fostele campioane olimpice Elisabeta Lipă şi Gabriela Szabo au participat, joi, la evenimentul organizat cu ocazia integrării în Galeria Ţiriac Collection a două autoturisme Porsche 911 Speedster.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...