Tenis: Turneul de la Roland Garros - "Naomi Osaka este foarte curajoasă şi o susţin", a declarat Djokovic

Tenis: Turneul de la Roland Garros - "Naomi Osaka este foarte curajoasă şi o susţin", a declarat Djokovic

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, liderul mondial, şi-a manifestat susţinerea, marţi, faţă de Naomi Osaka, după ce japoneza s-a retras din turneul de la Roland Garros în urma declanşării unei polemici de refuzul său de a participa la conferinţele de presă pentru a-şi păstra sănătatea mentală, apreciind că ea este "foarte curajoasă", informează AFP.

"Eu o susţin. Cred că a fost foarte curajoasă să facă asta. Dar îmi pare foarte rău că traversează momente dureroase şi că suferă din punct de vedere psihic. Sper să îşi revină cât mai repede. Este o jucătoare şi o marcă foarte importantă pentru sportul nostru", a declarat Djokovic după calificarea în turul al doilea la Roland Garros.

"Pot să înţeleg foarte bine, pentru că eu însumi am avut deseori dispute cu presa. Ştiu cum este", a adăugat liderul mondial.

"Noi avem nevoie ca ea să-şi revină. Decizia sa este îndrăzneaţă, dar ea ştie cel mai bine cum se simte. Dacă are nevoie de timp pentru a reflecta şi pentru a-şi recăpăta energia, atunci trebuie să o facă. Sper că va reveni mai puternică", a mai comentat el.

Naomi Osaka a anunţat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros.

''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka în reţeaua de socializare.

Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

''Nu am dorit niciodată să fiu un motiv de distragere şi recunosc că nu e cel mai potrivit moment, iar mesajul meu ar fi putut fi mai clar. Însă, ce e cel mai important, nu aş trivializa niciodată termenul de sănătate mentală şi nici nu l-aş folosi cu uşurinţă. Adevărul este că am suferit momente îndelungate de depresie după US Open 2018 şi am avut dificultăţi foarte mari să trec peste ele. Toţi care mă cunosc ştiu că sunt introvertită şi toţi cei care m-au văzut la turnee au observat că deseori port căşti audio, care mă ajută să trec peste anxietatea mea social'', a explicat Osaka.

Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Ţig.

Naomi Osaka risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească de la conferinţele de presă, au precizat organizatorii

Osaka făcuse un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.

Jucătoarea japoneză a susţinut că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.

Naomi Osaka era adversara Anei Bogdan în turul secund la Roland Garros, astfel că românca s-a calificat fără joc în turul al treilea.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește