Tenis: Turneul de la Roland Garros va primi maximum 11.500 de spectatori pe zi, în loc de 20.000

Tenis: Turneul de la Roland Garros va primi maximum 11.500 de spectatori pe zi, în loc de 20.000

Turneul de la Roland Garros, amânat pentru toamnă din cauza pandemiei de coronavirus, va primi maximum 11.500 de spectatori pe zi, în loc de 20.000 aşa cum îşi propunea, a anunţat luni Federaţia franceză de tenis (FFT), transmite AFP.

În plus, jucătorii vor fi obligaţi să fie cazaţi în două hoteluri alese de organizatori.
 

Complexul care va găzdui turneul între 27 septembrie şi 11 octombrie, va fi împărţit în trei subspaţii independente unul de celălalt şi autonome din punct de vedere al primirii publicului", pentru a respecta limita de 5.000 de spectatori pentru o incintă, stabilită de autorităţi, a declarat directorul general al FFT, Jean-Francois Vilotte.

Stadionul de 12 hectare va fi împărţit în trei sectoare: unul în jurul terenului Suzanne-Lenglen, un al doilea în jurul terenului Philippe-Chatrier şi ultimul în jurul terenului Simonne-Mathieu. Terenurile Philippe-Chatrier et Suzanne-Lenglen vor primi câte 5.000 de spectatori maximum, iar terenul Simonne-Mathieu, 1.500 de spectatori.

Meciurile din calificări vor avea loc fără public.

"Două hoteluri în apropiere de Roland Garros au fost rezervate (...) aproape în exclusivitate. Toţi jucătorii şi toate jucătoarele vor fi cazaţi acolo obligatoriu, fără excepţie", a explicat Guy Forget.

"Nu ne gândim în termeni de bulă sanitară ermetică, este o fantezie", a precizat însă Jean-Francois Vilotte.

Jucătorii vor fi testaţi "imediat după sosire şi vor primi acreditarea după primul test negativ. Un al doilea test va fi efectuat în 72 de ore", a spus Forget. Jucătorii care vor continua turneul vor fi testaţi apoi din cinci în cinci zile.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară