Tenis: Turneul de la Roland Garros va primi maximum 11.500 de spectatori pe zi, în loc de 20.000

Tenis: Turneul de la Roland Garros va primi maximum 11.500 de spectatori pe zi, în loc de 20.000

Turneul de la Roland Garros, amânat pentru toamnă din cauza pandemiei de coronavirus, va primi maximum 11.500 de spectatori pe zi, în loc de 20.000 aşa cum îşi propunea, a anunţat luni Federaţia franceză de tenis (FFT), transmite AFP.

În plus, jucătorii vor fi obligaţi să fie cazaţi în două hoteluri alese de organizatori.

Complexul care va găzdui turneul între 27 septembrie şi 11 octombrie, va fi împărţit în trei subspaţii independente unul de celălalt şi autonome din punct de vedere al primirii publicului", pentru a respecta limita de 5.000 de spectatori pentru o incintă, stabilită de autorităţi, a declarat directorul general al FFT, Jean-Francois Vilotte.

Stadionul de 12 hectare va fi împărţit în trei sectoare: unul în jurul terenului Suzanne-Lenglen, un al doilea în jurul terenului Philippe-Chatrier şi ultimul în jurul terenului Simonne-Mathieu. Terenurile Philippe-Chatrier et Suzanne-Lenglen vor primi câte 5.000 de spectatori maximum, iar terenul Simonne-Mathieu, 1.500 de spectatori.

Meciurile din calificări vor avea loc fără public.

"Două hoteluri în apropiere de Roland Garros au fost rezervate (...) aproape în exclusivitate. Toţi jucătorii şi toate jucătoarele vor fi cazaţi acolo obligatoriu, fără excepţie", a explicat Guy Forget.

"Nu ne gândim în termeni de bulă sanitară ermetică, este o fantezie", a precizat însă Jean-Francois Vilotte.

Jucătorii vor fi testaţi "imediat după sosire şi vor primi acreditarea după primul test negativ. Un al doilea test va fi efectuat în 72 de ore", a spus Forget. Jucătorii care vor continua turneul vor fi testaţi apoi din cinci în cinci zile.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 Generalul Mujenko, fost șef al Armatei Ucrainei, interviu care dă de gândit la BBC

5 „Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”, a spus miliardarul care a trăit 70 de ani în aceeași casă