Tenis: Victoria Azarenka s-a retras de la Australian Open

Tenis: Victoria Azarenka s-a retras de la Australian Open

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka s-a retras de la Openul Australiei, programat luna aceasta la Melbourne, pentru a-şi putea continua bătălia legală pentru custodia fiului său, informează agenţia Reuters.

Azarenka, în vârstă de 28 ani, dublă câştigătoare a trofeului la competiţia de la antipozi (2012, 2013), primise un wildcard pentru primul turneu de Mare Şlem al anului, însă luni a decis să se retragă, conform organizatorilor.

"Din păcate, @vika7 se află în imposibilitatea de a călători în Australia anul acesta. Ea este însă nerăbdătoare să revină la Melbourne anul viitor", a precizat directorul Openului Australiei, Craig Tiley, într-un mesaj postat pe Twitter.

Locul Victoriei Azarenka va fi luat de australianca Ajla Tomljanovic, care a fost invitată să ia parte la turneul programat între 15 şi 28 ianuarie, dotat cu premii totale de 55 milioane dolari australieni (35 milioane euro).

Fostă fostă numărul unu mondial, Azarenka ocupă acum locul 210 mondial. Ea este în conflict cu fostul partener pentru obţinerea custodiei asupra copilului lor pe care l-a născut în decembrie 2016. Înainte de Crăciun, belarusa anunţase că nu mai poate participa, din acelaşi motiv, la turneul de la Auckland (Noua Zeelandă), programat între 8 şi 14 ianuarie.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...