Tenisul din Rusia pierde încă o jucătoare de top! Vrea să reprezinte altă țară

Tenisul din Rusia pierde încă o jucătoare de top! Vrea să reprezinte altă țară

Tenisul feminin din Rusia ar putea să piardă încă o jucătoare de top. După ce Daria Kasatkina (nr 11 mondial) a anunțat că vrea să reprezinte Elveția, acum Ekaterina Alexandrova (21 WTA) ia în calcul să joace pentru Cehia.

Ekaterina Alexandrova e pe locul 21 mondial, după un an excelent. Arhivă Adevărul

După ce în luna iulie a condamnat agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, Daria Kasatkina (25 de ani) a anunțat că va reprezenta Elveția, stârnind furia compatrioților. Jucătoarea le-a recomandat sportivilor ruși de performanță să-și schimbe cetățenia dacă au posibilitatea, în contextul interzicerii lor la competiții importante din cauza războiului din Ucraina.

Și se pare că discursul ei a avut ecou, acum o altă jucătoare de tenis pregătindu-se să lase Rusia, de data aceasta pentru Cehia. Ekaterina Alexandrova (27 de ani) se află la cea mai bună clasare din carieră, locul 21 în lume, și, potrivit presei din Rusia, vrea să reprezinte altă țară.

Locuiește la Praga

Ea se pregătește de mai mulți ani la Praga și are reședința în capitala Cehiei. Președintele Federației Ruse de Tenis, Shamil Tarpischev, a replicat că ar fi “păcat” dacă Alexandrova ar lua această decizie, dar a recunoscut legăturile jucătoarei de tenis cu Cehia.

"Într-adevăr, Alexandrova locuiește în Cehia de foarte mult timp. Ea se antrenează acolo, lucrează sub îndrumarea unor specialiști locali și e probabil atașată de cehi. Cu toate acestea, nu știu nimic despre planurile ei de a concura sub steagul acestei țări. Cel puțin ea nu mi-a vorbit despre acest subiect.

Este adevărat, acum sunt mai puțin implicat în tenisul feminin, această problemă este supravegheată de Igor Andreev. Dar nici el nu mi-a raportat nimic pe această temă, însă ar fi păcat să se întâmple una ca asta. Eu am prevăzut ascensiunea Ekaterinei Alexandrova și cred că mai poate progresa. Până acum, ea a făcut Rusia mândră, nu văd de ce ar vrea să schimbe această situație", a spus Tarpischev, potrivit ubitennis.net, citat de DigiSport.

Anul acesta, Ekaterina Alexandrova a câștigat două titluri WTA, la Hertogenbosch și Seoul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...