Tensiuni în Gaza: Trump afirmă că SUA susţin Israelul "100%"

Preşedintele american, Donald Trump, a dat duminică asigurări Israelului în legătură cu sprjinul total al Statelor Unite după ce statul evreu a efectuat raiduri în Fâşia Gaza ca represalii la tiruri palestiniene de rachete în teritoriul israelian, relatează AFP.

"Încă o dată, Israelul se confruntă cu un baraj ucigător de atacuri cu rachete desfăşurat de grupările teroriste Hamas şi Jihadul Islamic. Sprijinim Israelul 100% în apărarea cetăţenilor săi", a scris pe Twitter Donald Trump.

"Poporului din Gaza - aceste acte teroriste împotriva Israelului nu vă vor aduce decât şi mai multă suferinţă. Încetaţi violenţa şi acţionaţi pentru pace - asta se poate întâmpla!", a adăugat el.

Mesajul a intervenit în contextul în care ostilităţile s-au intensificat duminică, a doua zi a escaladării între Israel şi grupurile înarmate din Fâşia Gaza.

Tirurile de rachete palestiniene şi riposta statului evreu au ucis patru persoane de partea israeliană şi 23 de palestinieni cu începere de sâmbătă.

Printre cei 19 palestinieni ucişi duminică, cel puţin nouă au fost identificaţi ca luptători ai Hamas şi Jihadului Islamic.

În cea de-a doua zi a unui acces de tensiuni ce provoacă temeri legate de un nou conflict, cele două tabere nu au dat niciun semn de detensionare a situaţiei.

Aceste violenţe pun sub semnul întrebării un armistiţiu fragil instaurat de la sfârşitul lui martie între Israel şi Hamas şi aliaţii acestuia, care, din 2008, s-au înfruntat în trei războaie în enclavă.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…