Tensiuni la graniţa israeliano-libaneză: Hezbollah ''se joacă cu focul'' (Netanyahu)

Tensiuni la graniţa israeliano-libaneză: Hezbollah ''se joacă cu focul'' (Netanyahu)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat luni că gruparea şiită libaneză pro-iraniană Hezbollah ''se joacă cu focul'', declaraţie ce survine după tensiuni la graniţa cu Libanul în legătură cu care mişcarea şiită a negat orice implicare, relatează AFP.

"Hezbollah şi guvernul libanez sunt responsabili de orice atac care este lansat de pe teritoriul libanez", a declarat Benjamin Netanyahu în cadrul unei conferinţe de presă. "Hezbollah se joacă cu focul, reacţia noastră va fi foarte puternică", a avertizat premierul israelian.

Armata israeliană a anunţat luni că a dejucat "o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste" la frontiera de nord cu Libanul, după ce a informat într-o primă fază că desfăşoară lupte în acest sector, notează AFP şi dpa.

Surse apropiate de Hezbollah susţin că gruparea pro-iraniană şiită a lansat un atac asupra unei patrule israeliene în sudul Libanului.

Armata israeliană a întărit trupele de la frontiera nordică săptămâna trecută, în contextul în care tensiunile s-au intensificat cu Hezbollah, care a acuzat armata israeliană că i-a ucis un combatant într-un lovitură aeriană în zona Damascului, pe 20 iulie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…