Tensiuni la graniţa israeliano-libaneză: Hezbollah ''se joacă cu focul'' (Netanyahu)

Tensiuni la graniţa israeliano-libaneză: Hezbollah ''se joacă cu focul'' (Netanyahu)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat luni că gruparea şiită libaneză pro-iraniană Hezbollah ''se joacă cu focul'', declaraţie ce survine după tensiuni la graniţa cu Libanul în legătură cu care mişcarea şiită a negat orice implicare, relatează AFP.

"Hezbollah şi guvernul libanez sunt responsabili de orice atac care este lansat de pe teritoriul libanez", a declarat Benjamin Netanyahu în cadrul unei conferinţe de presă. "Hezbollah se joacă cu focul, reacţia noastră va fi foarte puternică", a avertizat premierul israelian.

Armata israeliană a anunţat luni că a dejucat "o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste" la frontiera de nord cu Libanul , după ce a informat într-o primă fază că desfăşoară lupte în acest sector, notează AFP şi dpa.

Surse apropiate de Hezbollah susţin că gruparea pro-iraniană şiită a lansat un atac asupra unei patrule israeliene în sudul Libanului.

Armata israeliană a întărit trupele de la frontiera nordică săptămâna trecută, în contextul în care tensiunile s-au intensificat cu Hezbollah, care a acuzat armata israeliană că i-a ucis un combatant într-un lovitură aeriană în zona Damascului, pe 20 iulie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”