Thailanda - România, în Cupa Davis. Înfrângere rușinoasă pentru cel mai bine clasat jucător român

Thailanda - România, în Cupa Davis. Înfrângere rușinoasă pentru cel mai bine clasat jucător român

România înfruntă Thailanda, în deplasare, în play-off-ul Grupei Mondiale I din Cupa Davis. Primul meci s-a încheiat deja, iar la această oră se joacă a doua întâlnire. Partida de dublu și celelalte două jocuri de simplu au loc sâmbătă dimineață.

Echipa României care înfruntă Thailanda în Cupa Davis. Foto Facebook

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu se bazează pe Nicholas David Ionel (20 de ani, 225 ATP), Filip Jianu (21 de ani, 267 ATP) Marius Copil (32 de ani, 393 ATP), Victor Cornea (29 de ani, 107 la dublu) și Cezar Crețu (21 de ani, 415 la dublu).

Din păcate, prima confruntare a întâlnirii Thailanda - România a adus și prima înfrângere pentru jucătorii noștri. Deși a evoluat împotriva lui Yuttana Charoenphon, jucător aflat pe poziția 976 mondială, Nicholas Ionel a pierdut cu 7-5, 3-6, 6-1. Românul a capotat în decisiv, set în care, din cauza unor probleme medicale, a cerut intervenția doctorilor.

La acestă oră, Filip Jianu evoluează împotriva lui Kasidit Samrej aflat pe locul 605 ATP. Jucătorul nostru s-a impus în primul set cu 6-4.

Învinsă în septembrie 2022 de Slovacia, 1-3, România a ratat șansa de a evolua în play-off-ul Grupei Principale a Cupei Davis la tenis, scrie gsp.ro. Astfel, „tricolorii” sunt nevoiți acum să reînceapă de jos cursa de calificare spre elită. Primul pas este confruntarea din Thailanda, care are loc în orașul Nonthaburi. Miza pentru „tricolori” e calificarea în Grupa I Mondială.

Thailanda - România, programul meciurilor:

Vineri

Yuttana Charoenphon - Nicholas David Ionel 7-5, 3-6, 6-1

Kasidt Samrej - Filip Jianu

Sâmbătă

Ora 06:00: Pruchya Isaro / Thantub Suksumrarn - Marius Copil / Victor Cornea

Ora 07:30: Kasidit Samrej - Nicholas David Ionel

Ora 09:00: Yuttana Charoenphon - Filip Jianu

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

3 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 Foarte interesante amănunte...