Thailanda - Străzi pustii după anularea vacanţei de Songkran, Anul Nou thailandez

Thailanda - Străzi pustii după anularea vacanţei de Songkran, Anul Nou thailandez

Străzile din Thailanda, de obicei aglomerate la mijlocul lunii aprilie, au rămas tăcute luni, în prima zi de Songkran, cea mai importantă sărbătoare din calendarul thailandez, vacanţa fiind anulată pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, informează DPA.

Songkran, numit şi Anul Nou thailandez, este de obicei sărbătorit la nivel naţional, între 13 şi 15 aprilie, prin bătăi cu apă şi petreceri desfăşurate pe străzi. La evenimente iau parte adesea şi turişti străini.

Guvernul a anulat luna trecută vacanţa de Songkran din cauza rapidităţii răspândirii COVID-19, boala respiratorie cauzată de coronavirus, însă a promis că aceste zile libere vor fi acordate la sfârşitul acestui an.

În timpul Songkran, străzi precum Khaosan Road din Bangkok - o oază pentru turişti - este de obicei plină de oameni, însă luni zona era aproape pustie.

"Astăzi este Songkran, dar haideţi să-l lăsăm pentru anul viitor", a declarat luni premierul Prayut Chan-o-cha în faţa reporterilor prezenţi la Guvern. "O să mă asigur că o să mă ud leoarcă anul viitor. O să aduc camioane cu apă", a spus el.

Vânzările de alcool au fost, de asemenea, interzise la nivel naţional în timpul Songkran pentru a descuraja adunările sociale.

Thailanda a declarat o stare de urgenţă luna trecută, care va dura până cel puţin la 30 aprilie.

Începând de la data de 3 aprilie, măsurile impuse la nivel naţional interzic circulaţia între orele 22:00 şi 4:00. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 ULTIMA ORĂ Afacerist sibian găsit spânzurat în București

5 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…