Thailanda - Străzi pustii după anularea vacanţei de Songkran, Anul Nou thailandez

Thailanda - Străzi pustii după anularea vacanţei de Songkran, Anul Nou thailandez

Străzile din Thailanda, de obicei aglomerate la mijlocul lunii aprilie, au rămas tăcute luni, în prima zi de Songkran, cea mai importantă sărbătoare din calendarul thailandez, vacanţa fiind anulată pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, informează DPA.

Songkran, numit şi Anul Nou thailandez, este de obicei sărbătorit la nivel naţional, între 13 şi 15 aprilie, prin bătăi cu apă şi petreceri desfăşurate pe străzi. La evenimente iau parte adesea şi turişti străini.

Guvernul a anulat luna trecută vacanţa de Songkran din cauza rapidităţii răspândirii COVID-19, boala respiratorie cauzată de coronavirus, însă a promis că aceste zile libere vor fi acordate la sfârşitul acestui an.

În timpul Songkran, străzi precum Khaosan Road din Bangkok - o oază pentru turişti - este de obicei plină de oameni, însă luni zona era aproape pustie.

"Astăzi este Songkran, dar haideţi să-l lăsăm pentru anul viitor", a declarat luni premierul Prayut Chan-o-cha în faţa reporterilor prezenţi la Guvern. "O să mă asigur că o să mă ud leoarcă anul viitor. O să aduc camioane cu apă", a spus el.

Vânzările de alcool au fost, de asemenea, interzise la nivel naţional în timpul Songkran pentru a descuraja adunările sociale.

Thailanda a declarat o stare de urgenţă luna trecută, care va dura până cel puţin la 30 aprilie.

Începând de la data de 3 aprilie, măsurile impuse la nivel naţional interzic circulaţia între orele 22:00 şi 4:00. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …