The Guardian: Un ministru italian a forțat un tren de mare viteză să facă o oprire neprogramată

The Guardian: Un ministru italian a forțat un tren de mare viteză să facă o oprire neprogramată

Francesco Lollobrigida este acuzat că a tratat serviciul feroviar al Italiei drept „mașină personală de lux”.

Francesco Lollobrigida. Foto: EPA-EFE

Ministrul italian al Agriculturii a fost acuzat că a tratat serviciul feroviar al țării drept „mașină personală de lux” după ce ar fi forțat un tren de mare viteză să facă o oprire neprogramată în apropiere de Roma, pentru a putea coborâ și a-și continua drumul.

Francesco Lollobrigida, care este și cumnatul premierului italian, Giorgia Meloni, se îndrepta spre Caivano, la periferia orașului Napoli, pentru a inaugura un parc urban, când trenul cu care se deplasa a suferit o serie de întârzieri.

Deja cu aproape două ore întârziere până la urcarea ministrului la Roma, trenul a acumulat noi întârzieri în călătoria spre sud din cauza unei defecțiuni la linia de mare viteză.

Potrivit ziarului il Fatto Quotidiano, Lollobrigida, care era îngrijorat că va rata inaugurarea, a cerut operatorului de tren, Trenitalia, să intervină și să autorizeze o „oprire extraordinară” la Ciampino, în apropierea capitalei.

Ministrul și anturajul său au fost întâmpinați de o mașină guvernamentală care i-a dus la Caivano pentru a se asigura că au ajuns la timp.

Miercuri, Lollobrigida a spus: „Am întrebat dacă este posibil să cobor la una dintre stații. Trenul a oprit la Ciampino, unde a fost făcută o oprire extraordinară pentru ca toată lumea să coboare.”

Trenitalia a declarat: „Oprirea a fost realizată în stația Ciampino, unde au coborât membrii guvernului prezenți la bord, pentru a putea ajunge la timp pentru a-și îndeplini angajamentele instituționale”.

Incidentul a condus la critici dure din partea partidelor de opoziție, fostul premier italian și lider al Italia Viva, Matteo Renzi, numind-o „un abuz de putere fără precedent”. Dacă rapoartele se dovedesc adevărate, a spus Renzi, Lollobrigida ar trebui să demisioneze.

Un co-lider al Green Europe , Angelo Bonelli, a spus că trebuie stabilit dacă Lollobrigida a abuzat de funcția sa, în timp ce liderul More Europe, Riccardo Magi, a spus: „Dacă este adevărat că Lollobrigida a oprit un tren pentru confortul său atunci trebuie să ofere o explicație în parlament”.

Andrea Casu, de la Partidul Democrat de centru-stânga, a condamnat incidentul ca fiind un act de „aroganță nejustificată”, subliniind frustrările cu care se confruntă alți pasageri care deja se confruntau cu întârzieri.

Ministrul Lollobrigida nu poate transforma trenurile italiene în mașina lui personală de lux”, a spus Casu presei.

Oprirea extraordinară impusă de Lollobrigida la Ciampino este o palmă peste față pentru toți cetățenii care se aflau în același tren întârziat și pentru toate persoanele care se confruntă zilnic cu întârzieri cauzate de lipsa finanțării în sectorul transporturilor. Vom face imediat o anchetă parlamentară pentru a face lumină imediată asupra acestei situații urâte”, a adăugat el.

Partidul Frații Italiei al ministrului a spus că criticile adresate lui Lollobrigida sunt „de rușine” și „inacceptabile” și a spus că acesta s-a asigurat doar că poate ajunge la un angajament important. Guvernul încearcă să stopeze criminalitatea din Caivano, a adăugat acesta, iar Lollobrigida a luat măsuri pentru a ajunge la inaugurarea unui parc „fără a provoca în niciun fel vreun prejudiciu celorlalți pasageri”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?